Portret de artist - Roxana Cernea - Pictez Pereti - Woman2woman.ro


Portret de artist – Roxana Cernea – Pictez Pereti

By on februarie 18, 2014

mancare de post

Share Button

Roxana Cernea - Pictez PeretiRoxana Cernea este cunoscuta sub pseudonismul de „Pictez Pereti”. A reusit sa impresioneze cu talentul sau si a dat un nou aspect obiectelor austere. A schimbat viziunea oamenilor de a renunta la simpla zugraveala si a dat viata peretilor prin picturile sale. Acest univers colorat este creat de o tanara talentata, vesela, plina de prospetime, dornica sa aduca un suflu nou caselor noastre. Va invit sa descoperiti ce se ascunde in spatele magiei peretilor colorati, ce mister ascunde un suflet de artist.

Autor: Literatura pe tocuri

Roxana Cernea – Pictez Pereti- portret de artist

Atunci cand iti doresti ceva foarte mult, ti se intampla – Roxana Cernea – Pictez Pereti

De ce pictura? Cum ai descoperit acest talent?

Roxana Cernea – Pictez Pereti: De cand ma stiu desenez. De pictat ce-i drept am inceput tarziu. Dar mereu mi-a placut sa mazgalesc orice hartie alba pe care o gaseam. Prindeam un creion in mana si caietele mele, de la un capat la altul, erau toate desenate.

Cum am ajuns la pictura pe pereti… Aici e alta poveste. Am fost educatoare la o gradinita o perioada si pentru ca mi-au dat o camaruta mica, anosta m-am gandit sa inveselesc cumva camera si atunci a fost prima mea pictura pe perete… Si de aici a inceput totul.

Roxana Cernea - pantofi pictati Roxana Cernea - Pictez PeretiFara sa stiu ca va lua asa o amploare. Si am pornit practic la drum cu un bagaj de cunostinte mici, tot ce fac acum sau tot ce stiu sa fac… este datorita experientelor, am invatat din practica – teoria. Nu invers cum e normal. Am inceput cu un minus, zic eu, deoarece nu am facut nicio facultate de profil, dar uite ca atunci cand iti doresti ceva foarte mult ti se intampla.

Pictezi doar pereti sau ai creat si alte opere?

Roxana Cernea – Pictez Pereti: Am inceput cu pereti, dupa care lista a continuat incepand de la biciclete, masini pana la pantofi sau genti. 🙂 Se poate picta pe orice.

A fost un impuls de moment cand ai ales pictura sau ai dorit sa faci ceva inedit cu timpul tau liber?

Roxana Cernea – Pictez Pereti: Timpul meu liber intotdeauna a tinut de creativitate. Chiar si inainte sa pictez pereti imi placea sa fiu creativa. Se pare ca aveam o fire artistica si nu o descoperisem pana atunci. Imi placea foarte mult sa fac origami  sau diferite machete la scara mica, folosind materiale din natura. 🙂

Cand ai realizat prima ta pictura pe pereti? A fost un model anume sau doar inspiratie de moment?

Roxana Cernea – Pictez Pereti: Prima mea pictura a fost asadar la gradinita. Nu m-am gandit prea mult, nu aveam un model fix in minte, voiam doar sa fie vesel si colorat. Sa lumineze camera. Ca si an, 2009 a fost anul meu de debut. 🙂

Care este pictura ta de suflet?

Roxana Cernea – Pictez Pereti: Am pictat in foarte multe locuri, in multe orase si in alte tari. Nu stiu de ce pictura care imi incalzeste sufletul este undeva la mare, mai exact la Eforie Nord. Nu mi se pare nici cea mai frumoasa, nici cea mai spectaculoasa, dar imi aduc aminte ca lucram numai noaptea, deoarece ziua erau turisti si la ora 5.00 terminam de pictat si de fiecare data fugeam pe plaja si ma uitam la mare pana se lumina de ziua. In pictura aceea, fara sa vreau, am pus foarte multe ganduri si trairi, de aceea o consider cea mai draga.

Share Button

Pagini: 1 2 3 4

4 Comments

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *