Portret de vedeta: Stela Popescu - Woman2woman.ro


Portret de vedeta: Stela Popescu

By on iulie 26, 2013

mancare de post

Share Button

Stela PopescuLa fel de indragita pe cum era si in urma cu 40 de ani, considerata una dintre valorile teatrului romanesc, Stela Popescu si-a castigat un loc intre marii nostri actori, dar si intre adevaratele vedete de teatru si TV.

Autor: Florentina Florea

Nume: Stela Popescu
Alias: Tincuta
Data nasterii: 21 decembrie 1935
Varsta: 77 de ani
Zodie: sagetator
Locul nasterii: Balti, Basarabia
Profesie: actrita, prezentatoare tv
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: roscat
Nationalitate: romana
Etnie: romana
Stare civila: a fost casatorita cu Dan Puican si Mihai Maximilian
Copii: o fata adoptiva pe nume Doina
Studii: Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica

Cupluri de scena celebre

Indragita actrita de teatru si film a realizat cupluri celebre alaturi de Stefan Banica si Alexandru Arsinel. Cand spui Stela Popescu te gandesti imediat si la Arsinel, si invers. Formeaza un longeviv cuplu umoristic Stela – Alexandru Arsinel, care a inceput in anul 1979. Acesta a fost garantia umorului de calitate si in prezent, dar si in trecut, cand textele scenetelor erau semnate de Mihai Maximilian. De 35 de ani, Stela Popescu si Alexandru Arsinel sunt cuplul magic al comediei romanesti.

Talentul Stelei Popescu in opinia mamei sale

Desi a ajuns o mare vedeta in Romania, o singura data a fost laudata de mama ei. „I-am zis mamei, care nu a vrut sa ma fac actrita, «Ai vazut, mama, ca am succes?» E, zice, «Ai avut noroc ca ti-a iesit.» Si dupa aia imi zicea, «Uite ce frumos e Banica, ce bun e Arsinel.» Si îi zic, «Bine, mama, dar eu?» «Eh, tu cand intri in scena rasare soarele.» Va dati seama ca nu mi-a mai trebuit nimic.”

Stela Popescu in tinerete

Nu totul a fost roz in viata Stelei Popescu

In 1939, cand avea 4 ani, tatal ei a fost „saltat” de bolsevici si deportat in Siberia. Toti au crezut ca barbatul a murit, neprimind nicio scrisoare de la el in tot acest timp, deoarece acestea erau arse. Dupa 19 ani, tatal actritei, unul dintre putinii supravietuitori ai lagarelor rusesti, a revenit in Basarabia. Acolo s-au reintalnit, iar parintii sai s-au recasatorit. Dupa multi ani l-a adus si pe acesta in Romania.

Motivul pentru care Stela Popescu nu a avut copii

Artista a povestit ca in timpul razboiului din anii ’40 aceasta a suferit o operatie la cap, pe viu, la varsta de numai 5 ani. Se pare ca acest lucru a marcat-o si i-a provocat o frica groaznica de durere si doctori. Cauza a fost muscatura provocata de un paianjen otravitor. Astfel, a lamurit faptul ca putea sa faca copii, dar nu a vrut. In schimb a adoptat unul, pe Doina, nepoata celui de-al doilea sot.

Sursa: http://www.teatrultanase.ro

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *