Participa la atelierul de scriere terapeutica din 10-14 august - Woman2woman.ro


Participa la atelierul de scriere terapeutica din 10-14 august

By on July 24, 2020

mancare de post

Share Button

Sunt multe motive pentru a scrie si exista numeroase efecte ale scrisului. De asemenea, exprimarea de sine ne ajuta sa scoatem la iveala atat comorile interioare, cat si problemele ascunse adanc. Avem nevoie de ambele pentru a ne simti mai bine: de noi resurse, dar si de un mediu curat in interiorul mintii noastre.

Care e diferenta dintre scrierea terapeutica si scrierea creativa

In scrierea terapeutica (ce poate beneficia de toate tehnicile scrierii creative) accentul este pe propria persoana sau pe un altul pe care vrem sa-l sprijinim cu ajutorul unui text. 

De toate acestea vei beneficia si tu daca participi la cursul organizat de Fundatia Calea Victoriei, Atelier de scriere terapeutica, care va avea loc in periada 10-14 august, de la ora 19 la 21. Vezi detalii aici.

De asemenea, iata cateva dintre exercitiile de la curs:

  1. Jurnalul, autobiografia – mesajele despre sine si pentru sine. Desi uneori devin publice (mai ales in variantele moderne: postarile din retelele sociale), aceste mesaje ne ajuta sa ne cunoastem mai bine pe noi insine.
  2. Scrisorile catre sine (scrisoare din prezent spre trecut/viitor si invers) si catre celalalt ajuta la clarificarea relatiilor si a pozitiei personale in relatiile cu sine, cu celalalt, cu lumea…
  3. Metafora terapeutica / povestea personalizata, povestea cadou – mesajul despre celalalt; vom invata sa folosim metaforele pentru a codifica / decodifica mesaje terapeutice; vom scrie mici povesti pentru alte persoane.
  4. Scrierea de ,,formule magice’’: obiective, concluzii personale despre lume si viata cu impact in motivare.
  5. Povestea neterminata – gasirea de variante de final; rescrierea povestilor, rescrierea povestii personale.

Nu mai sta pe ganduri, inscrie-te la curs aici

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *