Legatura dintre cancer, candidoza si consumul de zahar - Woman2woman.ro


Legatura dintre cancer, candidoza si consumul de zahar

By on May 22, 2020

mancare de post

Share Button

Exista oameni de stiinta care considera ca exista o legatura intre cancer si candidoza, iar afinitatea acestora cu consumul de zahar este numitorul comun. De ani de zile, medicii stiu ca infectiile bacteriene si virale au provocat mai multe tipuri de cancer, astfel incat extinderea cauzalitatii pana la candidoza nu ar trebui sa uimeasca. Iar de acolo mai este nevoie doar de un argument puternic care leaga zaharul de prezenta cancerului.

 

Cancerul si infectiile

Studiile au aratat ca infectiile provocate de microorganisme pot contribui la aparitia cancerului. In 1994, Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului a clasificat bacteria H. pylori drept cancerigena. Cativa ani mai tarziu, mai exact in 2003, cercetatorii danezi au legat virusul Epstein-Barr de un limfom malign cunoscut sub numele de boala Hodgkin. 

Se stie deja ca HPV cauzeaza cancer de col uterin si unele tipuri de cancer oral. In 2012, oamenii de stiinta au identificat un tip de E.coli care are legatura cu dezvoltarea de cancer de colon. De asemenea, deja este dovedit ca virusul hepatitei B este responsabil de 80% din cazurile de cancer hepatic.

 

Cancerul si candidoza

Pentru cei care se intreaba ce este candidoza, vom specifica faptul ca este o afectiune provocata de Candida albicans. De-a lungul anilor, multi cercetatori au sustinut coexistenta cancerului si a unei ciuperci, cunoscuta sub numele de Candidoza. Cel putin 10 cercetatori au sugerat o legatura cauzala intre candida si cancerul de laringe, de plamani, esofag, limba, intestine, pancreas si sistem limfatic.

De asemenea, oncologul Dr. Tullio Simoncini crede ca exista o legatura puternica intre cancer si Candida. Acesta subliniaza faptul ca la baza, cancerul si ciuperca au caracteristici aproape identice:

  • Cancerul si Candida se hranesc cu zahar;
  • Ambele afectiuni cresc si se reproduc numai in medii anaerobe si au nevoie de un mediu acid pentru a supravietui;
  • Celulele canceroase au culoarea alba si textura neuniforma, exact ca si ciuperca.

 

Candida provoca tumoarea canceroasa

Potrivit lui Simoncini, desi Candida prezenta la pacientii cu cancer este de obicei interpretata ca o consecinta a acestuia si a tratamentului urmat, acest lucru este incorect. De fapt, ciuperca Candida este prima, ea patrunzand in organism si provocand tumoarea canceroasa.

Pe baza acestei teorii, dr, Simoncini a fost pionier in terapia cancerului cu bicarbonat de sodiu, cea mai puternica substanta antifungica. Terapia lui este inofensiva si pare a fi foarte eficienta.

 

Candida si zaharul

Una dintre proteinele Candidei albicans este un senzor de glucoza care contribuie la cresterea virulentei ciupercii. Cu alte cuvinte, candida are nevoie de zaharuri precum glucoza, fructoza si zaharoza pentru construirea peretilor celulari. Cu toate acestea, zaharurile au un alt scop. Acestea permit celulelor de ciuperca Candida sa treaca la forma mai virulenta, fungica, cu un ritm accelerat de dezvoltare. 

Daca drojdia este cauza majoritatii celulelor canceroase si zaharul ajuta la hranirea ciupercii, atunci cresterea cazurilor de cancer din ultimii 80 de ani ar putea avea la baza dieta bogata in carbohidrati (zahar alb neprelucrat, faina rafinata, sirop de porumb si alte alimente bogate in glucoza).

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *