Curatarea pensulelor de make-up - Woman2woman.ro


Curatarea pensulelor de make-up

By on June 25, 2020

mancare de post

Share Button

Curatarea si dezinfectarea pensulelor de machiaj

Pensulele de machiaj pot rezista vreme indelungata, dar pentru ca acest lucru sa fie posibil, ele trebuie intretinute corespunzator.

O igiena riguroasa a pensulelor de machiaj este obligatorie, atat pentru mentinerea acestora intr-o stare buna, cat si pentru a proteja tenul de unele reactii alergice la praful sau impuritatile care se pot depune pe ustensilele de machiaj.In primul rand, este important sa se faca diferenta intre dezinfectarea si curatarea pensulelor de make-up.

Dupa fiecare machiaj, pensulele sunt incarcate de produsele care au fost aplicate cu acestea pe ten, dar si de praful din incapere, astfel ca pot fi adevarate surse de infectie, daca nu sunt dezinfectate corespunzator.

Care este metoda potrivita pentru a pastra pensulele de machiaj curate? Cat de sigura e folosirea acestora si cum ne putem proteja tenul de bacterii si microbi?

DEZINFECTAREA

Este cea mai indicata metoda de curatare a pensulelor de make-up. Aceasta e OBLIGATORIE in cazul profesionistilor care au saloane unde lucreaza cu mai multi clienti. Dezinfectarea pensulelor este un procedeu ce trebuie respectat in mod reperat, dupa fiecare clienta.

Pentru dezinfectarea pensulelor de machiaj se recomandă folosirea alcoolului izopropilic. Acesta contine alcool pur in proportie de 99.6%.

Atentie! Alcoolul nu trebuie sa ajunga in zona unde sunt lipite firele de par, intrucat ar putea favoriza dezlipirea acestora si distrugerea pensulei.

CURATAREA

Acest procedeu este recomandat pentru utilizarea in scop personal a pensulelor. Curatarea acestora presupune indepartarea reziduurilor lasate de produsele de machiaj! Nu este acelasi lucru cu dezinfectarea!

Solutia Cupio Easy Pro este ideală pentru degresarea pensulelor, mai ales ca ofera o uscare rapida a acestora. Indeparteaza cu usurinta produsele cremoase, pe baza de gel sau chiar de tip “waterproof”. Easy Pro nu contine alcool si nici parabeni, astfel ca NU DEZINFECTEAZA, dar protejeaza parul natural al pensulelor.

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *