Card de credit sau card de debit? Vezi avantajele lor pentru shopping-ul offline! - Woman2woman.ro


Card de credit sau card de debit? Vezi avantajele lor pentru shopping-ul offline!

By on October 21, 2019

mancare de post

Share Button

In ziua de astazi, fenomenul shopping-ului online a devenit din ce in ce mai popular, mai ales pentru cei care locuiesc departe de orase mari, sau mall-uri. Ei bine, avand un card poti comanda prin doar cateva click-uri geanta pe care ti-o doreai de o luna, pantofii care se asorteaza perfect cu rochia ta de seara sau cerceii noi din magazinul tau preferat. Iar toate aceste lucruri iti ajung acasa in cel mai scurt timp, platind direct cu cardul.

Avantaje ale cardurilor de credit

In cazul cardurilor de credit, mai ai un avantaj extrem de mare. Poti comanda oricand aceste lucruri, chiar daca in acel moment nu ai bani, deoarece vei putea achita in rate fara dobanda orice lucru comandat. In plus, fiecare card de credit iti ofera o anumita perioada de gratie, chiar si de 2 luni, pentru achitarea ratelor.

Tot in avantajul cardurilor de credit sunt si punctele de fidelitate pe care le obtii atunci cand cheltui bani. La fiecare plata in magazinele partenere, unele carduri de credit iti aduc puncte bonus, pe care le poti folosi mai apoi pentru a beneficia de reduceri.

 

Care sunt avantajele cardului de debit la cumparaturi online

Daca alegi sa faci plata pe loc, folosind un card de debit, fara a achizitiona in rate, produsul cumparat va fi mult mai ieftin. Stim cu totii ca, desi nu platesti dobanda cu cardul de credit, atunci cand alegi cumpararea unui produs in rate, pretul sau creste considerabil.

Unele carduri de debit mai au un avantaj, acesta putand fi regasit insa si pe cardurile de credit. Foarte multe magazine online sau chiar si magazine fizice aleg sa ofere cashback. Acesta este un program prin care tu beneficiezi de o mica suma de bani care se reintoarce pe cardul tau, dupa fiecare cumparatura.

Daca esti un cumparator activ si faci foarte mult shopping, aceasta suma ar putea sa fie una frumusica la final de luna, economisind astfel o multime de bani.

 

Cum stau cardurile de credit si cele de debit la partea de comisionare?

Am tot vazut partile pozitive ale platii cu cardul, dar mai exista si unele mici dezavantaje in acest caz. Si anume comisionul pe care trebuie sa-l platim lunar pentru administrarea contului sau comisioanele de retragere de numerar si taxele pentru alte operatiuni.

Trebuie sa stii ca in acest caz al taxelor si comisioanelor platite, cardul de debit este mult mai avantajos decat unul de credit.

 

Ce se intampla in cazul cumparaturilor cu sume foarte mari?

Shopping-ul il facem cu totii, atat din pasiune, cat si din nevoia de a ne asigura cele de trebuinta. Insa cum ne-ar putea ajuta un card atunci cand avem de cumparat ceva extrem de important si scump, cum ar fi o masina sau chiar o casa?

Ei bine, aici cardurile de credit reintra in avantaj. Un card de credit te poate ajuta sa-ti consolidezi un scoring bancar foarte bun, primind astfel mai usor un credit pentru a-ti finanta achizitia masinii sau a casei. Daca ai folosit mereu un card de debit, aplicarea pentru un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar nu va fi la fel de usoara. Va trebui ca banca sa iti verifice trecutul financiar si sa ia in calcul mai multe optiuni pentru tine.

Daca stii ca urmeaza sa iti cumperi o masina sau o casa, un card de credit poate fi o buna modalitate de a-ti creste punctajul si de a face banca sa aiba incredere in tine.

Acestea sunt principalele avantaje ale cardurilor. Acum, indiferent daca tu alegi un card de credit pentru a te bucura de cumparaturi fara limite si fara dobanda sau vrei sa platesti direct din contul tau bancar, cu ajutorul unui card de debit, decizia iti apartine.

 

Alege ceea ce ti se potriveste mai bine. Vrei sa economisesti si sa cheltui mai putin? Fa-ti un debit card. Vrei sa cumperi ceea ce iti place pe loc, fara a mai astepta urmatorul salariu? Alege sa platesti in rate fara dobanda, prin intermediul unui card de credit.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *