Beneficiile si avantajele de care se bucura un angajat - Woman2woman.ro


Beneficiile si avantajele de care se bucura un angajat

By on November 19, 2019

mancare de post

Share Button

Poate ca trezitul dimineata si prezenta la un job care presupune existenta unui sef si solutionarea anumitor task-uri, chiar si atunci cand nu ai dispozitia necesara pentru ele, te-au facut sa te intrebi daca nu ar fi mai bine sa iti dai demisia, sa devii propriul tau sef si sa faci doar ceea ce iti place si cand iti place.

Beneficiile si avantajele de care se bucura un angajat

Beneficiile si avantajele de care se bucura un angajat

Adica sa intri in lumea plina de libertate a freelancerilor. Desigur, este cat se poate de tentant si poate ca, intr-o buna zi, chiar o vei face. Pana atunci, insa, trebuie sa stii ca in calitate de angajat cu carte de munca, te bucuri de cateva avantaje pe care nu le-ai avea daca ai trece de partea liberilor profesionisti. Hai sa vedem care sunt acestea.

Pachete de beneficii pentru angajati

Un pachet de beneficii pentru angajati include toate prestatiile care nu sunt salariale cum ar fi asigurarea de sanatate, concediu de odihna platit, concediu medical platit, beneficii suplimentare si prime de sarbatori sau cu alte ocazii, tichete cadou, toate fiind oferite de angajator sau, intr-un anumit procent (cum e in cazul concediului medical), de catre stat.

Exista cateva tipuri de prestatii pentru angajati care sunt prevazute de lege, inclusiv salariul minim, plata orelor suplimentare, a concediului medical in conformitate cu legea privind concediu medical, somajul, compensatiile in caz de invaliditate, etc.

Totodata, exista si alte tipuri de beneficii pentru angajati pe care companiile nu sunt obligate, ci aleg sa le acorde angajatilor lor pentru a-i fideliza. Acestea se incadreaza la avantaje si beneficii pe care le poti negocia ca parte a pachetului de compensare atunci cand ti se ofera un nou loc de munca sau doresti sa iti renegociezi salariul sau beneficiile non-financiare la actualul loc de munca.  

Beneficiile angajatului

Beneficiile angajatilor sunt compensatii non-salariale care pot varia de la o companie la alta, fiind platite indirect si fara numerar in cadrul unui pachet de compensare. Acestea sunt oferite de organizatii in plus fata de salariu pentru a crea un pachet competitiv pentru potentialul angajat.

Beneficiile obligatorii oferite de angajator

Urmatoarele beneficii sunt compensatii pe care angajatorul este obligat prin lege sa le ofere:

  • Indemnizatii pentru incapacitate de munca;
  • Indemnizatii pentru concediu medical;
  • Salariu minim in functie de calificari si studii;
  • Plata orelor suplimentare;
  • Beneficii in caz de somaj;
  • Contributie pentru pensionare in 2019afla acum care sunt noile reglementari in domeniu.
  • Solutii compensatoare (bonuri de masa, carduri cadou, tichete pentru calatorie, etc).

Tipuri de beneficii si avantaje furnizate de angajator

Pe langa beneficiile impuse de lege, companiile ofera si alte avantaje angajatilor lor, deoarece se simt responsabili fata de ei si doresc sa ii fidelizeze prin a le oferi cu mult mai mult decat le impune legea. In functie de companie, acestea pot fi asigurari de sanatate, asigurari stomatologice, asigurare de viata, concediu platit, concediu personal, concediu de ingrijire a copilului, fitness, planuri de pensionare avantajoase si multe alte beneficii.

Stiind toate aceste lucruri poate iti va fi mai usor sa continui sa fii un angajat decat un freelancer si, totodata, poate la urmatoarea discutie cu angajatorul tau vei sti cu ce beneficii non-salariale sa iti suplimentezi veniturile.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *