Cum amenajam terenul ideal de joaca pentru cel mic - Woman2woman.ro


Cum amenajam terenul ideal de joaca pentru cel mic

By on iulie 24, 2018

mancare de post

Share Button

Atunci cand sunt mici, copiii nostri au nevoie de o multime de atentie, pentru a se putea dezvolta si pentru a creste siguri pe ei si responsabili. Au nevoie ca noi sa fim acolo, langa ei, ca adevarati stalpi ai cunoasterii si ai increderii. Pe noi, ca parinti, se bazeaza inca de la inceput pentru a descoperi lumea si in noi au cea mai mare incredere atunci cand au nevoie de ajutor.

Pentru a le oferi un mediu de dezvoltare cat mai propice, exista anumite chestiuni pe care trebuie sa le luam in considerare. De la alimentatie si programul zilnic, pana la modul in care ne jucam cu ei si, mai ales, spatiul de joaca in care dezvoltam toate activitatile. Acesta din urma este harta intregii lumi pentru ei, in prima perioada a vietii.

Spatiul lor de joaca este cel mai important loc din viata lor. Aici cresc, aici incep sa-si testeze abilitatile, aici se joaca si aici isi intalnesc primii prieteni. Cum alegem spatiul de joaca si cum il amenajam asa incat micutul nostru sa fie in siguranta si sa il ajutam sa se dezvolte armonios?

Spatiu de joaca la bloc vs. spatiu de joaca la curte

Ei bine, acest lucru depinde de modul in care este dispus spatiul. Spre exemplu, daca locuiesti la bloc, amenajarea spatiului de joaca nu va tine de tine, de cele mai multe ori, intrucat este vorba despre un spatiu exterior: un parc sau curtea interioara a blocului. In acest caz, tot ce poti sa faci este sa-i asiguri ocupatii distractive si sa ai grija de el atunci cand iesiti la joaca. Iar in cel mai bun caz, ii poti rezerva un spatiu de joaca plin cu jucarii, carti si alte obiecte interesante chiar in camera sa.

Insa, daca locuiesti la casa, creativitatea ta ar trebui sa nu cunoasca limite. Gandeste-te cate lucruri ai putea sa faci pentru a-ti ajuta copilul sa cunoasca lumea mai bine. Imagineaza-ti cate activitati in aer liber ii poti oferi, pentru a se dezvolta si pentru a simti cu adevarat libertatea copilariei.

 

2 lucruri importante pe care trebuie sa le stii cand ii pregatesti copilului tau spatiul de joaca!

In ceea ce priveste amenajarea unui spatiu de joaca in curte, trebuie sa ai in vedere doua lucruri principale. Trebuie sa ii asiguri copilului tau siguranta si confort.

 

Tine-l pe micut in siguranta!

Pentru a fi convinsa ca este in siguranta, ar fi cel mai bine sa delimitezi un spatiu de joaca printr-un gardut. Astfel, asiguri un perimetru de joaca copilului si il feresti de obiectele ce l-ar putea lovi. In acelasi timp, te asiguri ca nu te incurca in timp ce iti faci treburile prin curte sau gradina. Iar gardutul poate fi unul homemade, facut impreuna, tocmai pentru a-l invata inca o activitate in plus pe junior. Poate fi chiar unul amenajat din diverse materiale reciclabile ce le gasesti prin curte sau in casa.

Daca totusi vrei sa ii faci un loc de joaca complex, poti stabili un perimetru ingradit in care sa ii construiesti si un traseu sportiv sau o casuta. Pentru un astfel de loc este mai bine sa ai un gard solid, de care sa poti prinde franghii si pe care sa poti amenaja chiar si un loc de alpinism pentru micut. Iar pentru a construi asa ceva vei avea nevoie de un gard ce necesita autorizatie. Despre autorizatii necesare pentru construirea unui gard poti discuta cu un specialist.

 

Confortul copilului pe primul loc!

Pentru a oferi si confort copilului, este necesar ca spatiul de joaca sa fie adaptat varstei lui. Sa contina jucarii care sa nu-l raneasca, eventual cauciucate sau de plus. Te poti gandi la amenajarea unui cort, a unor casute de gradina sau a unui tobogan. Poate ii poti cumpara si o piscina, in sezonul cald.

Insa, ce este mai important decat atat? Intotdeauna spatiul de joaca trebuie sa fie amenajat pe gazon. Eventual mai poti face portiuni de nisip, in care copilul tau sa poata construi castele. Dar nu trebuie sa lipseasca gazonul. Gandeste-te ca nu ti-ai dori ca micutul tau sa cada si sa se loveasca sau sa alerge, stiind ca poate aluneca pe beton sau pe pietre.

Gazonul este cea mai buna alegere pentru spatiul de joaca al copilului tau. Iar montarea rulourilor de gazon se poate face, din nou, impreuna. Iti garantam ca juniorul tau se va bucura la nebunie de aceasta aventura.

 

Sursa foto: mathaus.ro / rulouri gazon

Sursa foto: mathaus.ro / rulouri gazon

 

Iata, asadar, cateva sfaturi practice in ceea ce priveste amenajarea unui spatiu de joaca perfect pentru copilul tau. Acesta nu doar ca il va tine ocupat, dar il va invata si o multime de lucruri noi despre natura si despre cum sa se descurce singur. Cu siguranta se va distra de minune in acest spatiu, iar in cateva zile va deveni coltisorul sau favorit din intreaga curte.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *