Reteta de broccoli cu pui - Woman2woman.ro

Reteta de broccoli cu pui

By on April 4, 2018
Share Button

Odata cu venirea primaverii si totodata a caldurii, simtim nevoia sa mancam mai multe legume si sa asimilam mai multe vitamine, in acest caz broccoli este o leguma gustoasa si sanatoasa care ne este un aliat de incredere.

Recomandat de orice nutritionist, poate fi inclus cu succes intr-o multitudine de retete gustoase si savuroase, leguma minune contine fibre solubile si insolubile in cantitati mari, vitamina C în cantitati mari acid Folic, o cantitate semnificativa de calciu, potasiu, zinc, fier, vitaminele B1, B2, B3, B6 si vitamina K, extrem de necesara pentru o buna circulatie sanguina, de aceea aceasta reteta de broccoli cu pui este perfecta si usor de facut pentru intampinarea acestui anotimp.

Broccoli cu pui – Ingrediente necesare

– 4 jumatati de piept de pui
– Sare de mare
– Piper alb
– Ulei de masline/unt
– 200 ml smantana lichida pentru gatit
– 50 ml vin alb (demisec)
– 600g broccoli tăiat si separat buchetele
– Patrunjel
– Optional cascaval

Broccoli cu pui – Mod de preparare

Timpul de preparare necesar pentru aceasta reteta este de 40 de minute si este ideala pentru 4-5 porti.

Pieptul de pui dezghetat si dezosat il taiem in cubulete si il condimentam ajutandu-ne de sare de mare si  piper. Ungem o tigaie cu 4-5 linguri de ulei de masline ori 60 grame de unt, dupa preferintele gastronomice.  Punem cubuletele de piept de pui sa se prajeasca. Amestecam in continuu pentru ca puiul sa se rumeneasca si sa capete o culoare aramie si placuta.

Spalam bucatile de broccoli in apa rece, apoi il taiem si desfacem buchetelele in marimea dorita si le asezam intr-un bol cu apa rece.

Adaugam vinul alb peste bucatile de pui aramii, il condimentam cu putina sare de mare si piper alb. Il lasam sa fiarba la foc redus pentru aproximativ 5 minute.

Punem smantana de gatit peste amestecul de pui. Amestecam si lasam 1 minut, apoi oprim focul.

Pentru o aroma mai intensa, punem deasupra patrunjel tocat marunt.

Scurgem buchetele de broccoli de apa si le punem intr-o oala la fiert in apa rece. Pentru o mai buna fierbere adaugam putina sare de mare.

Fierbem buchetele de broccoli aproximativ 3-4 minute sau pana observam ca se inmoaie.

Oprim focul si scoatem buchetele de broccoli cu o spumiera scurgandu-le de apa.

Daca nu doresti sa fierbi broccoli, un mod super sanatos este cel la aburi. Astfel, super alimentul isi va pastra intact atat gustul, cat si nutrientii continuti.

Punem apa la fiert intr-o oala mai mare. Deasupra, punem o strecuratoare speciala pentru gatit la aburi. Dar avem grija ca apa sa nu depaseasca baza acesteia. Punem broccoli si acoperim totul cu un capac. Din cand in cand, verificam sa vedem daca buchetele sunt gata.

Buchetelele de broccoli le servim pe farfurie alaturi de puiul cu sos de smantana. Folosim o razatoare pentru a rade cascavalul si ai da o savoare preparatului nostru. Putem servi alaturi de un pahar de vin alb demisec.

Reteta aceasta de broccoli cu pui este o masa perfecta, rapida, sanatoasa si prietenoasa cu bugetul. Secretul acestei retete este sosul alb realizat cu smantana lichida speciala pentru gatit ce place tuturor, indiferent ca sunt membrii cei mai mici si mofturosi ai familiei ce vor manca putin mai sanatos o super leguma cu multe vitamine, fie ca sunt acei prieteni ce s-au anuntat ca vin in vizita pe ultima suta de metri, ori ca este aniversarea voastra si vrei sa gatesti o cina romantica pe care o poti pregati rapid si o poti savura alaturi de un pahar de vin si de o companie placuta.

 

Spor la gatit si pofta buna!

Vezi si reteta de Curcan cu broccoli si sos de usturoi cu masine

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro