Cei mai controversati astrologi ai tuturor timpurilor - Woman2woman.ro

Cei mai controversati astrologi ai tuturor timpurilor

By on March 1, 2018
Share Button

Astrologia sau modalitatea de cunoastere si decoperire a lumii celeste a constituit obiect de studiu pentru multi invatati ai tuturor timpurilor. Studiul miscarii corpurilor celeste si modul de functionare al lumii a fost una dintre cele mai vechi activitati umane, cu scopul de a patrunde in profunzimea existentei noastre. Pentru omul antic, calatoria in universul fascinant al astrologiei reprezenta cea mai accesibila raportare la religie.

Cei mai controversati astrologi ai tuturor timpurilor

Se presupune ca astrologia a luat fiinta in momentul in care omul a inceput sa observe evolutia si miscarea astrelor. Felul in care ne influenteaza viata corpurile celeste si primele observatii in aceasta directie au avut loc in urma cu 20.000 de ani.

Astrologia, asocierea dintre planete si lumea divina, este originara de pe vremea antica si practicata in Babilon, Egipt si Grecia antica. Cu timpul i-a amploare si in perioada medievala, apoi in cea cea moderna, contemporana. In zilele noastre astrologia se invarte in jurul termenilor de pseudo-stiinta sau zodiac. Insa, stiinta care sta la baza astrologiei a luat amploare datorita iubitorilor de stiinta, bine-cunoscutilor astrologi.

De-a lungul timpului s-au facut remarcati numerosi astrologi, prin nenumaratele lor descoperiri stiintifice, lucrari si predicitii care s-au adeverit sau nu.

Pintre cei mai renumiti si totodata, contestati astrologi se numara: Nostradamus, William Lilly sau Galileo Galilei.

Iata mai jos o lista cu cei mai cunoscuti astrologi ai lumii ce au iscat numeroase controverse prin descoperirile lor. 

 

  1. Nostradamus

Unul dintre cei mai cunoscuti astrologi ai tuturor timpurilor, dar si  cel mai contestat este Michel de Nostredame, cunoscut dupa numele latinizat Nostradamus.

Nascut in Franta in 1503, intr-o familie bogata de evrei, a studiat matematica si medicina, iar apoi a fost atras de astrologie si stiinte oculte, publicand cate un almanah de catrene, cu preziceri, ce cuprind anii 1550 pana in 3797.

Este de departe cel mai faimos clarvazator, coleg de studii cu Rabelais, medicul lui Carol al IX-lea, fabricant de creme si redactor de almanahuri.

Inainte sa fie recunoscut, datorita prezicerilor sale, care s-au adeverit de-a lungul timpului, Nostradamus a fost apostol francez, medic si apoi reputat om de stiinta. Ca urmare, el a publicat numeroase colectii de profestii sau centurii care l-au facut celebru in toata lumea. Celebritatea i s-a datorat in principal lucrarii Les Profetie, aparuta in 1555. In literatura  universala i s-a acordat titlul de prevestitor al tuturor marilor evenimente care urmau sa se intample in lumea intreaga. Asemenea unui oracol antic el a prezis mult timp viitorul lumii.

Nostradamus a fost catalogat de unii drept sarlatan

Multi dintre cei care i-au studiat lucrarile si au incercat sa desluseasca fiecare catren in parte au ramas sceptici si  chiar l-au contestat, considerandu-l un sarlatan inteligent care profita de cei creduli. Toate catrenele sale vorbesc despre dezastre, razboaie, cutremure si evenimente politice care au rolul sa schimbe sensul omenirii.

A fost casatorit, de doua ori. Prima data cu o tanara bogata, in 1533, cu care a avut doi copii, insa in timp ce a fost acuzat de o afirmatie necuviincioasa despre o statuie a Fecioarei Maria, Nostradamus si-a gasit intreaga familie decedata din cauza ciumei.

Dupa aceasta perioada trista, timp de 10 ani, medicul si-a reluat cautarile in Franta, Italia si Sicilia, reusind sa se afirme ca facator de minuni. Stabilit in Italia, la 44 de ani s-a recasatorit cu o vaduva bogata cu care a avut sase copii. Intre timp isi indrepta atentia spre stiintele oculte. El si-a transformat, chiar podul casei in observator astronomic, unde sustinea ca afla secretele viitorului de la lumina interioara, vocea.

70% dintre prezicerile lui Nostradamus s-au adeverit

Si-a facut cunoscute prezicerile viitorului, publicand peste 900 de catrene, pe care a inceput sa le publice in 1550. Treptat el si-a pierdut interesul pentru urmarirea conditiilor meteo si fazelor lunii. In jur de 70% dintre prezicerile sale s-au adeverit pana acum, insa cel putin doua catrene, referitoare la sfarsitul de secol nu s-au adeverit. Cea referitoare la moartea Papei Ioan Paul al II-lea, din 1995 si venirea Anticristului sau Sfarsitul Lumii din anul 1999.

Nostradamus a inclus chiar si Romania in profetiile sale. A indicat, printr-un catren orasul Ploiesti, drept paralela 45, ca tinta a bombardamentelor de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, din 1944, alaturi de Bucuresti.

 

  1. Aleister Crowley

Nascut in 1875 cu numele de  Edward Alexander Crowley, Aleister a fost un ocultist, poet, scriitor, yoghin. Este considerat cel mai cunoscut prin scrierile sale oculte, in special pentru The Book of the LawCartea Legii, text sacru pe care se bazeaza intreaga filosofie Thelema, ce pune liberul arbitru in prim-planul existentei umane. Pasiunile sale principale au fost sahul, pictura si astrologia.

Membru influent in unele organizatiile oculte, el este renumit si astazi pentru scrierile sale de acest gen.

Si-a castigat faima de “Cel mai pacatos om al lumii”

Cu timpul a devenit foarte popular, dar a fost numit drept “Cel mai pacatos om al lumii”. El insusi recunoscand ca era bisexual.

„Au fost cam patru barbati in viata mea pe care pot spune ca i-am iubit… Ati putea sa ma considerati homosexual, dar nu am aceleasi sentimente fata de femei. O femeie se poate inlocui cu o alta in cateva zile.” – The Confessions of Aleister Crowley.

Si-a castigat aceasta faima si din cauza faptului ca a experimentat consumul de droguri, sub semnul hedonismului si al cautarii spirituale.

 

  1. Galileo Galilei

Un alt astrolog cunoscut si contestat a fost Galileo. Nascut in 1564 in Italia, Galileo Galilei, cunoscut Galileo, a fost fizician, matematician, inginer, astronom si filozof, avand un rol insemnat  in revolutia stiintifica in timpul Renasterii.

El este cel care a promovat heliocentrismul si copernicanismul, motiv pentru care a starnit numeroase controverse in timpul vietii, cand cei mai multi s-au rezumat la geocentrism sau la sistemul tychonic. S-a confruntat cu opozitia astronomilor si filosofilor care se indoiau de heliocentrism, doi dintre acestia denuntandu-l Inchizitiei romane, in 1615. Sustinand copernicarismul Galileo si-a atras alti dusmani. Marea majoritate a filosofilor si astronomilor sustineau viziunea geocentrica, aceea ca Pamantul ar fi centrul Universului.

Si Biserica Catolica a condamnat heliocentrismul drept “fals si contrar Scripturii”, iar Galileo a fost fortat sa renunte la convingerile sale. Insa, mai tarziu si-a sustinut convingerile in celebra sa lucrare, “Dialog despre cele doua sisteme principale ale lumii“, publicata in 1632, cand a fost judecat de Inchizitie, suspectat de erezie si fortat sa retracteze, petrecandu-si restul vietii in arest la domiciliu.

Galielo a fost numit “parintele fizicii moderne”, “parintele astronomiei observationale moderne”, “parintele stiintei ” si “parintele stiintei moderne”.

Dupa sapte ani de azil la domiciliu, Galileo a orbit complet in 1638  si a murit in 1642, din cauza febrei si a palpitatiilor. Mormantul sau se afla in basilica “Santa Croce” din Florenta.

 

  1. William Lilly

Un alt faimos astrolog al lumii, dar foarte contestat este William Lilly, cel mai mare astrolog englez. Nascut in 1602, intr-o familie de fermieri din Leicestershire, Lilly si-a asigurat veniturile, casatorindu-se cu vaduva fostului sau maestru. Situatia materiala buna i-a permis astfel sa studieze limba latina si astrologia.

William Lilly a fost descris ca fiind cel mai abuzat, dar si cel mai celebru astrolog al secolului al XVII-lea.

S-a facut remarcat in 1647  prin lucrarea Astrologia Crestina, un compendiu imens de tehnica crestina, primul de acest gen publicat in limba engleza si obiect de studiu acum pentru cei care vor sa stie mai multe despre astrologia din Evul Mediu. Pana in 1659 devine din ce in ce mai faimos. Almanahul sau se vinde ca painea calda, 30.000 de exemplare pe an.

Pe langa faima, isi atrage multi prieteni, parlamentari, dar mai ales numerosi dusmani. El este un personaj controversat, atragand atentia multor mebrii ai Parlamentului, acuzat de inginerii impotriva acestora. Este sprijinit de Sir Bulstrode Whitelocke, Lord din Anglia, caruia i-a dedicat faimoasa sa lucrare.

Cei care l-au sustinut l-au considerat un “Merlin Englez” iar defaimatorii l-au asemanat cu “un vrajitor, manipulator si impostor”.

Cu toate acestea lucrarea sa, unde sunt expuse preziceri ale evenimentelor din viitor, a avut un mare impact asupra traditiei astrologice, ramanand populara pana astazi. De asemenea, el si-a dezvoltat statutul de cel mai important astrolog din Anglia prin implicarea sa in viata sociala si politica.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *