8 motive pentru care prima dragoste nu se uita - Woman2woman.ro

8 motive pentru care prima dragoste nu se uita

By on August 23, 2017
Share Button

Toata lumea este de acord ca prima dragoste nu poate fi uitata. Reprezinta acea perioada din viata noastra la care ne raportam mereu si de care ne amintim adesea. Dar de ce simtim nevoia sa ne intoarcem mereu la acel moment?

1. Cu el am simtit primii fluturi in stomac 

Adesea, doar vazand sau gandindu-ne la o anumita persoana, simtim ceva ciudat, ca si cum am avea fluturi in stomac. Este o senzatie pe care nu o putem chiar descrie, fiind un amestec de stres dar si de placere. Cand acest sentiment ne cuprinde, inseamna ca ne-am indragostit. Nu putem uita prima persoana care ne-a facut sa simtim asa!

2. Ati crescut impreuna

Prima dragoste se intampla, de regula in adolescenta, marcand trecerea catre statutul de adult. Ne amintim de prima dragoste, pentru ca impreuna cu aceasta persoana am avut multe experiente, am facut impreuna anumite lucruri pentru prima data.

3. Primul sarut

Daca ne gandim la prima dragoste, ne amintim si de primul sarut sau de prima relatie sexuala. Toate astea raman imprimate in memoria noastra si conteaza mai mult decat experientele ulterioare.

4. Ne raportam la prima dragoste ori de cate ori intalnim pe cineva

Dupa prima experienta amoroasa, nu ne putem impiedica sa facem mereu comparatii intre aceasta noua persoana care intra in viata noastra si primul iubit. Prima dragoste ramane un punct de referinta, la care ne intoarcem automat, chiar daca nu dorim sa ne raportam mereu la ceva din trecut. In functie de aceste comparatii, o relatie ulterioara poate evolua catre o relatie serioasa sau nu.

5. Ne imaginam cum ar fi fost daca ar fi durat toata viata

Multe persoane cred ca prima dragoste poate dura pentru toata viata. In realitate, foarte rar se intampla sa ramanem alaturi de acea persoana. Viata ne desparte, ducandu-ne pe drumuri diferite si realizam ca de fapt suntem total diferiti. Adesea, ne oprim o secunda si ne intrebam cum ar fi fost viata noastra alaturi de persoana respectiva.

6. Parintii nostri l-au cunoscut

Daca in prezent ai un partener de viata pe care inca nu l-ai prezentat familiei tale, prima ta dragoste a facut cu siguranta parte din familie la momentul respectiv. Parintii tai il cunosteau si ati petrecut multe momente de neuitat impreuna: aniversari, petreceri, seri de film sau excursii de weekend. 

7. Aveati un cantec al vostru

Desi acum poate parea un pic ciudat, la momentul acela exista o melodie pe care o considerati doar a voastra. Binenteles, ati dansat de nenumarate ori pe aceea melodie, creand momente magice, pe care nu veti uita nicicand.

8. El este poate sufletul pereche?

In general, prima dragoste nu este de durata. Dar, cateodata, viata va desparte pentru o perioda si va aduce din nou impreuna, la un moment dat. Drima dragoste revine in viata ta si simti ca este mai puternica decat oricand. Si stii ca va dura toata viata si ca el este sufletul tau pereche!

Tu iti amintesti de prima dragoste? Te gandesti cateodata cum ar fi fost viata ta, daca erati inca impreuna?

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *