Yoga: un sport zen care lupta impotriva dezechilibrelor hormonale - Woman2woman.ro


Yoga: un sport zen care lupta impotriva dezechilibrelor hormonale

By on iulie 6, 2017

mancare de post

Share Button

Multe femei sufera din cauza dezechilibrelor hormonale care se manifesta prin oboseala, iritabilitate, kilograme in plus si multe alte probleme. Pentru a le veni de hac acestor neplaceri, avem solutii simple si naturale precum yoga.

Yoga: un sport zen care lupta impotriva dezechilibrelor hormonale

Sunt bine cunoscute beneficiile yoga asupra corpului si spiritului, dar te-ai gandit ca te-ar putea ajuta si in cazul dezechilibrelor hormonale?

Un dezechilibru hormonal se poate manifesta in feluri diferite: fie resimti o oboseala permanenta, fie o anxietate puternica sau suferi din cauza insomniilor, te simti deprimata fara motiv si te ingrasi desi ai un stil de viata sanatos.

Yoga: un sport zen care lupta impotriva dezechilibrelor hormonale

Yoga: un sport zen care lupta impotriva dezechilibrelor hormonale

Hormonii sunt substante chimice produse, stocate si distribuite prin intermediul glandelor si organelor in corp, reglate de sistemul endocrin. Cel mai mic dezechilibru la acest nivel ne afecteaza buna dispozitie si starea de bine. De asemenea, starea noastra de bine poate influenta secretia hormonala, reducand-o. Astfel, yoga care actioneaza asupra sistemului nervos, poate contribui la reechilibrarea hormonala, reactivand glandele responsabile de secretia de hormoni: ovarele, tiroida si hipofiza.

In India, yoga reprezinta un mod de viata care priveste: comportamentul fata de tine si ceilalti, igiena vietii, igiena corporala, exercitii fizice si de respiratie, tehnici de meditatie. Toate aceste elemente au ca finalitate armonia dintre corp si mental al omului, cu mediul inconjurator.

Yoga presupune posturi diferite, exercitii de respiratie si relaxare. Un cocktail benefic pentru organism care isi regaseste tonusul si se debaraseaza de stres.

Yoga: o practica adaptata pentru fiecare persoana

Practicarea yoga pentru rechilibrul hormonal, este recomandata in primul persoanelor care au trecut de varsta de 35 de ani (varsta la care nivelul hormonal incepe sa scada). Yoga le poate fi de folos si adolescentelor sau femeilor care sufera din cauza dezechilibrelor emotionale, a durerilor premestruale sau se confrunta cu probleme de infertilitate. In plus, oricine poate practica yoga, nu trebuie sa fii neaparat supla, pentru a fi capabila sa realizezi anumite exercitii. Exista mai multe variante, potrivit capacitatilor de care dispune fiecare persoana.

Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestei practici, se recomanda sa faceti yoga de 3-4 ori pe saptamana. Nu te poti astepta la rezultate imediate si vizibile, chiar daca este sigur ca vei simti starea de bine inca de la prima sedinta. Rezultatele incep sa fie remarcate dupa 3-4 saptamani, cand nivelul hormonal incepe sa se echilibreze si emotiile se amelioreaza considerabil.

Cum aleg varianta de yoga care mi se potriveste?

Exista o multitudine de forme diferite de practicare yoga. De la simplul exercitiu fizic pana la meditatia profunda. Forma cea mai raspandita in Occident este hatha yoga, care insista asupra binefacerilor pe care le poate avea respiratia asupra organismului si mentalului, generand energie la nivelul corpului.  Inainte de a alege locul in care vei practica yoga trebuie sa te interesezi care este modalitatea de practicare si sa faci apoi alegerea in functie de interesele tale.

Nu trebuie neaparat sa mergi la sala pentru a practica yoga. Exista pe internet o multitudine de filmulete care te pot ajuta sa practici yoga chiar la tine acasa.

Tu esti interesata de un curs yoga si de beneficiile acestei practici?

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *