Esti la inceput de drum ca antreprenor? Iata 5 reguli de care trebuie sa tii cont: - Woman2woman.ro

Esti la inceput de drum ca antreprenor? Iata 5 reguli de care trebuie sa tii cont:

By on May 25, 2017
Share Button

Chiar daca ti-ai deschis un business recent sau urmeaza sa demarezi o afacere, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul la inceput de drum. Probabil ca visezi sa faci bani si politica de vanzare ar putea sa fie agresiva sau pur si simplu nu stii de unde sa pornesti. Tocmai pentru a te ajuta la inceput, ne-am gandit sa iti impartasim catvea reguli de care e bine sa tii cont, daca vrei ca afacerea ta sa ia avant si sa se indrepte spre succes.

Iata 5 reguli de care trebuie sa tii cont

1.Site-ul nu e optional. Este un must.

Daca vrei ca potentialii clienti sa te gaseasca usor si sa aiba informatii complete despre tine si/sau despre business-ul tau, e nevoie sa ai un site. Un site de prezentare este primul pas pentru un business de succes. E important, de asemenea, sa investesti in acesta pentru a te asigura ca reprezinta o carte de vizita cu care chiar vrei sa te prezinti in fara partenerilor si clentilor tai.

Site-ul trebuie sa aiba un nume usor de memorat, sa fie usor de utilizat, cu informatie structurata si utila.

2. Baza de date e importanta. Atentie la informatiile din newsletter! Iata pentru ce sa optezi

Nu a trecut vremea bazelor de date. Din contra, inca e nevoie sa ai o serie de adrese de e-mail ale potentialilor clienti. Tine-ti clientii aproape, prin intermediul newsletter-erelor utile si informative. Nu ii bombarda cu produse, preturi si oferte, ci incearca sa le oferi si continut relevant, asa cum sunt articolele care sa ii ajute si pentru care sa considere ca merita sa ramana abonatii tai.

Daca ai un magazin de flori, vorbeste-le despre aranjamentele florale pentru evenimente, dar si despre cat de placut e pentru femei sa primeasca flori. Spune-le ce simbolizeaza fiecare planta si cum sau cand se ofera. In acest newsletter poti strecura si o oferta sau un voucher care sa incerce sa ii convinga sa achizitioneze, insa nu pe vanzarea agresiva trebuie sa se focuseze newsletter-ul.

3. Clientii nu trebuie ignorati

Ai cativa clienti care ti-au cumparat produsele? Asigura-te ca urmaresti comezile si nu uiti sa le raspunzi sau sa le trimiti factura. Iar, dupa ce au facut plata, ofera-le produsul ori serviciul in cele mai bune conditii. Ar putea sa ti se para o regula banala, insa o serie de companii isi pierd zilnic dintre clienti tocmai pentru ca nu tin cont de aceasta regula.

Daca totul a fost in regula cu comanda sau prestarea serviciilor, revii la punctul doi si ii tii aproape de tine prin intermediul newsletter-ului. Nu stii cand se vor reactiva si iti vor achizitiona noi produse ori servicii.

4. Ai rabdare

Nu uita ca business-ul este un maraton, nu un sprint si ca in spatele fiecarui business de succes stau multa munca si planificare. Niciun business de succes nu a fost creat intr-o noapte. Asadar, ai rabdare cu tine si cu afacerea ta. Munceste, dar nu te astepta sa ai rezultate peste noapte. Lucrul asta pur si simplu nu se intampla. Nimic bun nu a fost creat sau nu a avut succes peste noapte.

Iar daca nu poti sa ai rabdare, poate ca nu esti un bun om de afaceri si trebuie sa iti revizuiesti planurile, atitudinea si perceptiile face de business.

5. E nevoie de investitii

De la creare companiei, a site-ului, traininguri, cursuri si pana la investitii in promovare, adevarul e ca vei avea nevoie sa investesti pentru business-ul tau. Daca nu era nevoie de investitii pentru a creste un business, toti am fi milionari. Dar nu suntem. Pentru ca nu toti investim.

Asa cum la o intalnire nu mergi in hainele de casa, ci iti cumperi haine de oras, si in cazul afacerii e nevoie de investesti pentru a o pune pe picioare. Pur si simplu inca nu s-a inventat afacerea care sa mearga fara investii si fara munca.

Daca te-ai decis sa iti creezi un business, ai incredere ca munca si perseverenta te vor duce acolo unde vrei sa ajungi. Si nu uita sa tii cont de cele 5 reguli de mai sus!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro