Cum aplici fondul de ten pentru a obtine un rezultat uniform - Woman2woman.ro

Cum aplici fondul de ten pentru a obtine un rezultat uniform

By on February 26, 2017
Share Button

Aplicarea fondului de ten se poate face cu ajutorul degetelor, al unei pensule sau cu un buretel. Operatiunea necesita produse de calitate si o tehnica foarte buna. Pentru a decide care este cea mai potrivita pentru tine, trebuie sa cunosti modalitatile de aplicare si sa le incerci.

Cum aplici fondul de ten pentru a obtine un rezultat uniform

Reguli de baza pentru aplicarea fondului de ten

In primul rand, trebuie sa alegi o culoare mai deschisa cu jumatate de ton decat a pielii tale. Tenul trebuie sa fie bine curatat si hidratat, inainte de aplicarea fondului de ten. De asemenea, anticearcanul trebuie sa fie aplicat inainte.

Aplica mai intai in zonele strategice: obraji, barbie, frunte si nas. Finalizeaza operatiunea prin aplicarea unui strat subtire de pudra care va contribui la fixarea fondului de ten.

Aplica fondul de ten cu ajutorul unei pensule

Aceasta metoda poate fi folosita in cazul fondului de ten compact, spuma sau fluid. Se potriveste o pensula in forma unei limbi de pisica, din par sintetic.

Vei incepe aplicarea produsului in punctele strategice si apoi il vei intinde incet, astfel incat sa te asiguri ca a fost bine aplicat pe toata suprafata tenului.

Aplica fondul de ten cu ajutorul unui buretel

Ai nevoie de un buretel suplu si cu textura densa, pentru a usura aplicarea pe intreaga suprafata a pielii. La fel ca si in cazul anterior, aplicarea incepe in punctele strategice si continua catre cele periferice: incepe cu fruntea, nasul si finalizeaza cu barbia.

Pentru uniformizare, tamponeaza lejer zonele de tranzitie intre cele strategice.

Aplica fondul de ten cu ajotorul degetelor

Vei proceda in mod similar ca atunci cand aplici crema hidratanta: ia un pic de fond de ten si aplica in zonele strategice; maseaza usor, folosind miscari circulare.

Foloseste degetele pentru a descoperi zonele in care aplicarea nu a fost uniforma si continua procedura pana consideri ca produsul a fost aplicat corespunzator.

Aplicarea fondului de ten reprezinta o etapa indispensabila pentru un machiaj perfect. Totusi, nu este intotdeauna simplu sa il aplici corespunzator, pentru a obtine un rezultat discret si reusit.

Sfaturi esentiale de aplicare a fondului de ten pentru un machiaj reusit:

-testeaza intotdeauna fondul de ten inainte de a-l cumpara;
-aplica-l numai pe un ten bine curatat si hidratat;
-finalizeaza prin aplicarea unei pudre care va fixa baza pentru machiaj;
-in timpul iernii, foloseste un fond de ten cu nuante de roz, iar vara nuante de bej;
-nu aplica prea mult fond de ten in zonele cu imperfectiuni; foloseste un corector pentru astfel de situatii.

Erori frecvente pe care trebuie sa le evitam

Nu e bine sa alegi un fond de ten inchis la culoare, daca vrei sa arati bine. Pentru a obtine un rezultat bun, foloseste perle bronzante sau iluminatoare pudra.

Evita sa aplici prea mult produs doar pentru a ascunde cateva cosuri.

Nu aplica fondul de ten doar pe fata, ci si pe gat, pentru a evita diferentele prea mari de nuanta intre aceste doua zone.

Nu uita sa cureti periodic pensulele folosite pentru machiaj. Pensulele neintretinute corespunzator vor acumula sebumul prezent pe fata si se vor transforma intr-un mediu propice dezvoltarii bacteriilor.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro