10 sfaturi eficiente pentru a pastra hainele ca noi pentru mai mult timp - Woman2woman.ro


10 sfaturi eficiente pentru a pastra hainele ca noi pentru mai mult timp

By on august 12, 2016

mancare de post

Share Button

Anumite haine ne plac foarte mult si nu dorim sa se deterioreze prea repede. Pentru a le pastra ca noi pentru mai mult timp trebuie sa avem grija de ele in procesul de spalare, pentru a nu deteriora materialele.

Hainele cumparate din magazinele de profil au tendinta de a se deteriora odata cu trecerea timpului si numarul de purtari.

10 sfaturi eficiente pentru a pastra hainele ca noi pentru mai mult timp

femeie haine

10 sfaturi eficiente pentru a pastra hainele ca noi pentru mai mult timp

Tricourile incep sa se strice in anumite zone, isi pierd culoarea sau se largesc, obligandu-ne sa cumparam altele noi. Dar, poate bugetul nu ne permite sa ne reinnoim garderoba frecvent. Pentru a evita aceasta situatie, iata cateva sfaturi pentru a pasta hainele in buna stare, pentru mai mult timp.

1. Nu spalati decat hainele murdare

Stii foarte bine despre ce vorbesc: adesea avem tendinta de a arunca in masina de spalat si haine pe care nu le-am purtat, dar vrem sa fie curate. Nu uita, cu cat le speli de mai multe ori, cu atat mai mult hainele se deterioreaza!

2. Masuri de protectie de la prima spalare

Pentru a pastra hainele in buna stare, prima spalare este extrem de importanta! Este momentul in care poti deteriora culorile daca nu le speli alaturi de altele care au culori similare. In plus, culorile se pot deteriora din cauza produselor chimice utilizate pentru spalare.

Pentru a proteja hainele, trebuie sa citesti cu atentie etichetele si sa respecti instructiunile pentru spalare.

3. Spala separat hainele albe de cele colorate

Poate ca te grabesti si nu ai timp pentru a respecta aceasta tehnica traditionala de spalare a hainelor. Dar, trebuie sa faci acest efort pentru ca hainele se vor pastra mai mult timp daca le speli separat si utilizezi produse speciale pentru fiecare dintre ele.

Astfel, culorile nu se vor estompa rapid. In ceea ce priveste hainele albe, daca folosesti produse speciale, albul nu isi va pierde stralucirea si nu va capata nuante galbui sau gri.

4. Nu supraincarca masina de spalat

haine in masina de spalat haineDaca vrei sa pastrezi aspectul de nou al hainelor pentru mai mult timp, trebuie sa calculezi bine cantitatea de haine spalate si pe cea de detergent necesara.

Daca nu respecti instructiunile hainele nu vor fi spalate corect si se vor deteriora.

5. Temperatura apei de spalare

Acesta este un alt aspect important: trebuie sa stii ca apa rece te ajuta sa iti pastrezi in buna stare hainele, indiferent de material.

Apa rece te ajuta sa protejezi tesaturile si sa pastrezi hainele ca noi!

6. Spala bine gulerele si mansetele

Inainte de a arunca hainele in masina de spalat, se recomanda curatarea gulerelor si a mansetelor cu ajutorului unui amestec din bicarbonat de sodiu si otet. Astfel, vei resusi sa inlaturi cu usurinta murdaria care se acumuleaza in aceste locuri.

7. Nu neglija produsele naturale

Daca nu vrei sa distrugi materialele expuse compusilor chimici ai detergetilor, poti proceda la o spalare usoasa cu ajutorul otetului alb sau din mere.

Astfel, nu doar ca iti vei pastra hainele in bune conditii, dar vei face si un gest pentru protectia mediului inconjurator.

8. Utilizeaza un sac pentru spalat

Daca vrei sa eviti frecarea hainelor de peretii masinii de spalat, le poti proteja cu ajutorul saculetilor pentru articole delicate.

9. Inchiderea fermoarelor

Acest gest poate parea lipsit de importanta, dar trebuie sa stii ca un fermoar deschis poate agata alte haine in timpul spalarii si poate provoca deteriorarea materialelor.

10. Goleste buzunarele

Adesea pot ramane in buzunare anumite obiecte metalice sau monede care pot fragiliza materialul si altera culorile.

Daca vei tine cont de acest sfaturi, hainele tale preferate vor fi pastrate in conditii bune pentru mai mult timp.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *