4 cauze majore care impiedica aparitia unei sarcini - Woman2woman.ro

4 cauze majore care impiedica aparitia unei sarcini

By on May 12, 2016
Share Button

Ai trecut deja testul maturitatii si impreuna cu partenerul de viata ai decis ca e vremea pentru un bebelus, dar nu stiti de ce intarzie sa apara? Ati facut toate demersurile necesare pentru a fi siguri ca puteti sa-i asigurati viitorului copil un trai decent si ati programat totul cu lux de amanunte, dar barza tot nu vine? Daca incercati de peste jumatate de an sa concepeti un copil si nu ati reusit pana acum, e cazul sa consultati un medic specializat pe probleme de infertilitate.

test sarcina wikipedia org

Atat viitoarea mamica, cat si viitorul tatic trebuie sa consulte un specialist. Abia apoi decideti daca e cazul sa apelati sau nu la alte metode, cum ar fi fertilizarea in vitro.

In cazul femeii poate fi vorba despre o tulburare hormonala ori afectiuni ale ovarelor sau ale uterului, dar si despre stres. In cazul barbatului lucrurile sunt mai simple: poate duce lipsa de anumite vitamine sau trebuie lucrat la calitatea spermei ori trebuie sa mai elimine din stresul cotidian. O vacanta departe de problemele cotidiene face minuni in ultimele doua cazuri.

Totusi nu trata superficial aceasta situatie.

Iata cateva cauze care impiedica aparitia unei sarcini:

  1. Varsta inaintata a femeii

Avand in vedere ca rolul femeii nu mai este doar cel de gospodina si mama, asa cum era cel al bunicilor noastre, ci acum femeia se intretine singura si este interesata de cariera, momentul conceperii copilului este multa amanat. De multe ori, femeile amana acest moment pana in jurul varstei de 40 de ani si prioritizeaza importanta jobului. Specialistii sunt de parere ca, dupa varsta de 35 de ani, apar modificari serioase in productia si metabolismul hormonilor, ceea ce face ca gradul de fertilitate sa scada, odata cu rezerva ovariana.

Dupa 40 de ani, balanta hormonala incepe sa piarda puternic din echilibru. Uterul si trompele poti fi afectate de diferite afectiuni precum: fibromul sau endometrioza, care pot duce la infertilitate pe viata.

  1. Ovarele polichistice

Un alt factor al infertilitatii este cel ovarelor polichistice. Prezenta chisturilor pe ovare impiedica aparitia normala a ovulatiei iar sindromul ovarelor polichistice se manifesta prin menstruatie neregulata sau chiar lipsa ei si automat lipsa ovulatiei, ingrasare.

  1. Trompe infundate reprezinta o alta problema majora care impiedica aparitia unei sarcini

Pentru a afla daca ai trompele infundate trebuie sa mergi la un specialist care iti va face o HisteroSalpingografie – o interventie care consta in introducerea unei substante de contrast in vagin, col si uter si efectuarea unui film care va face vizibila permeabilitatea trompelor.

Posibilele cauze care au dus la infundarea sau obstructia trompelor sunt: chiuretajele sau sarcina extrauterina, diverse inflamatii sau infectii nedepistate sau netratate la timp.

  1. Perioada fertila calculata incorect

Nu iti calculezi cum trebuie perioada de ovulatie si ratezi momentul cand ovulul trebuie sa se intalneasca cu spermatozoizii. Daca ai un ciclu regulat, de 28 de zile, ziua ta fertila este in ziua a 14-a de ciclu. Daca, in schimb, nu ai un ciclu regulat, metoda calendarului nu va fi cea mai buna solutie pentru a sti cand poti ramane insarcinata. Te poti ghida, in schimb dupa densitatea mucusului cervical. Cu cat te apropii de perioada de ovulatie, cu atat mucusul este mai dens, asemanator albusului de ou. Acesta are rolul de a permite trecerea spermatozoizilor spre ovul, creand un mediu ideal de fecundare.

Alti factori care impiedica aparitia unei sarcini sunt cei care au legatura directa cu stresul, lipsa somnului, alimentatia necorespunzatoare ori cei de natura psihologica, cand mama inca nu este pregatita sufleteste pentru a deveni mama, desi ea e convinsa ca e.

Este important sa iti cunosti bine corpul, sa stii care iti este perioada fertila si cum sa scapi de astfel de complicatii, care pot duce la infertilitate. Cu ajutorul unui medic specialist vei scapa de probleme si vei reusi sa aduci pe lume bebelusul mult dorit.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *