10 obiceiuri pentru a avea un somn bun - Woman2woman.ro


10 obiceiuri pentru a avea un somn bun

By on martie 29, 2016

mancare de post

Share Button

Vrei sa te simti mai bine si sa te simti odihnita dimineata? Acorda mai multa atentie calitatii somnului. Daca esti printre cei care adopta un stil de viata sanatos, stii cat de important este somnul pentru a te simti in forma. Iata cateva activitati pe care le poti face seara, inainte de culcare, pentru a te simti odihnita si gata pentru o noua zi.

10 obiceiuri pentru a avea un somn bun

10 obiceiuri pentru a avea un somn bun

10 obiceiuri pentru a avea un somn bun

1. Fa un dus

Oamenii de stiinta sunt de parere ca temperatura corpului are un rol foarte important pentru reglarea somnului. Apa calda are efect calmant, asa ca daca vei face un dus inainte de culcare te vei simti mai relaxata si vei dormi mai bine.

2. Mediteaza

Incearca sa iti golesti mintea de ganduri inainte de a merge la culcare, practicand meditatia. Acest exercitiu este excelent pentru sanatate si imbunatateste calitatea somnului.  Poti rosti cateva mantre (silabe sau cuvinte cu efecte magice) sau poti apela la rugaciuni. Acestea produc efecte miraculoase si te ajuta sa te linistesti si sa adormi mai usor.

3. Pastreaza un jurnal

Iti este greu sa te detasezi de problemele de peste zi? Incearca sa pui pe hartie ceea ce te framanta si vei observa ca te ajuta sa te linistesti. Gandurile puse pe hartie se vor clarifica si vei gasi poate mai usor solutii pentru problemele care nu iti dau pace. Expertii recomanda aceasta tehnica pentru imbunatatirea calitatii somnului.

„Rasul si somnul sunt cele mai bune remedii din lume”-proverb islandez

4. Bea apa

Odihna nu face casa buna cu alcoolul. Un pahar de vin nu face rau, dar daca bei apa in loc de alcool te vei simti hidratata si vei avea un somn odihnitor.

5. Spala-te pe dinti

Doctorii recomanda sa ne spalam pe dinti de 2-3 ori pe zi si obligatoriu seara, inainte de culcare. Daca nu procedezi asa, bacteriile se acumuleaza, respiratia devine neplacut mirositoare si sanatatea precara.

6. Un pic de sport

Daca vrei sa dormi bine, cateva exercitii iti pot fi de mare folos. Vei transpira si te vei relaxa. Sportul este bun atat pentru fizic cat si pentru moral si mai ales pentru somn.

7. Mananca echilibrat

Poate nu conteaza cat de tarziu mananci ci mai ales ce mananci. Anumite alimente ajuta la reglarea zaharului din sange, ajutandu-te sa adormi mai usor. Daca te simti flamanda inainte de a merge la culcare, se recomanda sa consumi un kiwi, care poate imbunatati calitatea somnului.

8. Mergi la culcare la ore rezonabile

Specialistii recomanda 7-9 ore de somn pe noapte. Adapteaza-ti stilul de viata pentru a te asigura ca dormi suficient. Daca incepi sa acorzi importanta somnului iti vei multumi intr-un final pentru ca fiind odihnita corespunzator vei putea face mai multe lucruri si viata ta va fi mai buna.

9. Limiteaza aparatele electronice

Aparatele iti afecteaza calitatea somnului. Studiile au demonstrat ca lumina albastra emisa de aparatura din camera intrerupe ciclurile de somn. Lasa-le in alta camera decat in cea in care dormi si somnul tau va fi imbunatatit.

10. Animalele nu trebuie sa doarma in aceeasi camera

Specialistii nu recomanda dormitul cu animalele in aceeasi incapere. Depinde totusi de cum dormi: daca esti genul care se trezeste la orice miscare sau zgomot, este mai bine pentru tine sa iti obisnuiesti animalul de companie sa doarma in alta camera.

 

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *