Cum poti scapa de mirosuri neplacute in bucatarie


Cum poti scapa de mirosuri neplacute in bucatarie

By on ianuarie 18, 2016

mancare de post

Share Button

Ne place sa mancam bine si sa preparam chiar noi mancarea delicioasa. Dar, adesea mirosurile care rezulta din procesul de pregatire a mancarii persista in locuinta mai mult timp si asta este neplacut. Exista vreo solutie pentru a scapa de mirosuri neplacute din locuinta? Iata cateva sfaturi:

paine

Iti doresti sa iti inviti apropiatii la cina si sa le oferi cele mai gustoase preparate. Pentru o seara perfecta alaturi de cei dragi, sigur vei petrece mai multe ore in bucatarie. Pregatesti cu drag aperitive, supa, un fel principal si un desert. Totul merge conform planului: friteuza este in actiune, legumele se fierb iar prajitura asteapta deja in frigider. Cum vrei ca toate bunatatile sa fie proaspete si calde, risti sa nu mai ai suficient timp pentru a improspata aerul. Ce solutii rapide si eficiente exista ?

Sfaturi pentru a scapa de mirosuri neplacute din bucatarie

1. Fierbe otet alb intr-o oala

O sticla de otet zace de ceva vreme in dulapul tau? Poate ca a venit vremea sa o intrebuintezi: otetul din vin alb reprezinta remediul impotriva tuturor mirosurilor din bucataria ta.  Pentru a scapa de mirosuri neplacute, trebuie sa fierbi otetul intr-o oala descoperita; vaporii emanati in timpul fierberii te vor scapa de orice miros care te deranjeaza. Vrei sa scapi de mirosurile din alte incaperi ale casei? Le poti elimina plasand recipiente cu otet deasupra pieselor de mobilier.

2. Paine pregatita in prajitorul de paine

Iti ramane mereu paine pe care nu o mai poti manca si nu stii niciodata ce sa faci cu ea? Taie-o in felii si prajeste-o; operatiunea te va ajuta sa scapi de mirosurile neplacute (numai daca stii sa opresti la timp prajitorul de paine!).

3. Parfumeaza casa cu ajutorul uleiurilor esentiale

Iti place sa folosesti uleiurile esentiale ? Foarte bine, acestea te vor scapa de mirosurile neplacute rezultate dupa gatit. Tot ce trebuie sa faci este sa imbibi niste dischete din bumbac cu cateva picaturi de ulei esential (iasomie, trandafir, lavanda) si sa le plasezi discret, in diferite colturi ale incaperilor.

4. Bicarbonat de sodiu in cosul de gunoi

Dupa ce ti-ai petrecut dupa-amiaza in bucatarie, cosul de gunoi este arhi-plin? Nu ai mai avut timp sa il golesti inaintea sosirii musafirilor? Bicarbonatul de sodiu devine aliatul tau, pentru a-ti salva imaginea: presara bicarbonat de sodiu in partea de jos a sacului de gunoi si pune deasupra un alt sac si vei fi salvata de data asta.

5. Zat de cafea in chiuveta

Ti se pare ca mirosurile neplacute vin din chiuveta? Dupa intrebuintare, aceasta pare foarte infundata? Solutia este sa folosesti cateva lingurite de cafea, peste care vei lasa apa calda sa curga pentru cateva minute. Aceasta procedura te va ajuta sa desfunzi chiuveta si sa scapi si de mirosuri neplacute.

Si in frigider se acumuleaza mirosuri neplacute de care poti scapa tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu si al zatului de la cafea: este suficient sa le adaugi intr-un bol micut, pe care il vei introduce in frigider. Ca printr-un miracol, neplacutele mirosuri vor disparea si locuita ta va capata un aer proaspat.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *