Cafeaua: 12 beneficii demonstrate - Woman2woman.ro

Cafeaua: 12 beneficii demonstrate

By on January 11, 2016
Share Button

Cafeaua este inca un subiect controversat si mult continua sa se certe asupra beneficiilor sau dezavantajele consumului de cofeina. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, s-a ajuns la concluzia ca efectele unei cesti de cafea pot fi diferite de la persoana la persoana. Insa, un lucru este cert, consumul moderat poate genera reactii pozitive pe termen lung.

Iata care sunt cele 12 beneficii demonstrate ale cafelei

Cafeaua: 12 beneficii demonstrate

Cafeaua: 12 beneficii demonstrate

1. Cafeaua iti da energie si te poate face mai destept

Cafeaua face oamenii sa se simta mai putin obositi si ajuta la cresterea nivelului de energie. Acest lucru se datoreaza cofeinei, care este cea mai cosnumata substanta psihoactiva din lume.

Dupa ce consumi cafea, cofeina este absorbita in sistemul circulator, iar de acolo calatoreste spre creier.

Conform unor studii, functiile neuronale cresc, ceea ce face ce memoria, vigilenta, timpul de reactii si functiile cognitive generala sa functioneze la un nivel avansat.

2. Cafeaua te poate ajuta sa arzi grasimi

Stiai despre cofeina ca se intalneste in majoritatea suplimentelor ce te ajuta sa arzi grasimi? Acest lucru se intampla cu un motiv bine intemeiat, cofeina este una dintre putinele substante naturale cu efect dovedit in arderea grasimilor.

3. Ceafeaua poate creste considerabil perfomantele fizice

Cofeina stimuleaza sistemul nervos si il face sa transmita semnale catre celulele grase sa elimine surplusul de grasime.

De asemenea, cofeina creste nivelul de adrenalina din sange, iar acest lucru te va pregati atunci cand esti gata pentru exercitii fizice intense.

4. Cafeaua contine nutrienti esentiali

Cafeaua este mai mult decat o bautura aromata calda. Multi nutrienti din boabele de cafea reusesc sa isi pastreze proprietatile, astfel incat consumatorul acestei bauturi sa se bucure de ele.

Astfel, o ceasca de cafea contine vitamina B2, vitamina B5, magneziu si potasiu, dar si niacina (vitamina B3).

5. Cafeaua poate scadea riscurile de a avea diabet de tip 2

Diabetul de tip 2 reprezinta una dintre problemele de sanatate imense cu care se confrunta peste 300 de milioane de oameni din toata lumea. Aceasta boala este caracterizata prin cresterea nivelului de zahar din corp. Cu toate acestea, conform numeroaselor studii, s-a demonstrat ca un consum regulat de cafea va scadea cu 23-50% riscul de a face diabet zaharat.

6. Cafeaua te poate proteja de boala Alzheimer si de dementa

Consumatorii de cafea au un risc mai scazut de a se confrunta cu boala Alzheimer, care reprezinta primul pas spre dementa in toata lumea.

7. Cafeina poate scadea riscul bolii Parkinson

Persoanele care obisnuiesc sa consume cafea isi scad cu 60% sansele de a avea boala Parkinson, cea de-a doua boala neurodegenerativa din lume

8. Cafeaua are efecte benefice asupra ficatului

Daca esti o bautoare de cafea afla ca in felul acesta iti scazi considerabil sansele de a avea ciroza, ce poate fi cauzata de mai multe boli ce iti afecteaza ficatul.

9. Cafeaua lupta impotriva depresiei si te face mai fericita

Intr-un studiu de la Harvard publicat in 2011 s-a demonstrat ca femeile care consuma patru cani sau mai multe pe zi au cu 20% mai putine riscuri de a intra in depresie.

De asemenea, consumul de cafeina reduce considerabil si riscul de suicid.

10. Consumatorii de cafea au riscuri mai mici de a avea diferite tipuri de cancer

Cancerul de ficat si cel colorectal sunt pe locul trei, respectiv patru in topul tipurilor de cancer ce provoaca moarte in toata lumea. Totusi, consumatorii de cafea au riscuri mult mai scazute de a se confrunta cu aceste boli.

11. Cafeaua nu provoaca boli de inima

Studiile nu confrima mitul conform caruia cafeaua creste riscurile bolilor de inima, ba dimpotriva chiar poate diminua sansele unui atac de cord.

12. Cafeaua te poate ajuta sa traiesti mai mult

Cateva studii au demonstrat ca persoanele care consuma cafea traiesc mai mult si au un risc mai scazut de moarte prematura.

Tu mai stii alte beneficii pe care le are cafeaua?

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro