Diete de slabit: dieta cu ciorba de varza este o idee buna? - Woman2woman.ro

Diete de slabit: dieta cu ciorba de varza este o idee buna?

By on January 4, 2016
Share Button

Sigur pe lista obiectivelor din noul an vom regasi si intentia de a scapa de cateva kilograme, motiv pentru care dieta cu supa de varza iti poate fi de folos, intrucat asigura pierderea in greutate rapida. Vezi cum difera dieta cu supa de varza de alte diete de slabit, in ce consta aceasta si ce riscuri prezinta ea pentru sanatate:

Autor: Claudia Ilies

Diete de slabit: Dieta cu supa de varza te ajuta sa slabesti rapid!

Diete de slabit: Dieta cu supa de varza

Foto: goodtoknow.co.uk / Diete de slabit: Dieta cu supa de varza

Diete de slabit: In ce consta dieta cu supa de varza

Dieta de slabit cu supa de varza este o dieta usoara in care vei consuma putine calorii si care poate dura intre 3 si 7 zile. Dieta are mai multe variante, dar toate se bazeaza pe consumul a cat mai multa supa de varza, asociata cu alte alimente.

Daca alegi sa urmezi aceasta dieta, timp de 7 zile (dupa care ar trebui sa urmezi o faza de stabilizare) te vei hrani cu multa supa de varza, la care vei adauga 2-3 alimente, in functie de ziua regimului.

Supa se pregateste cu ajutorul legumelor de sezon: ceapa, varza, rosii, morcovi si telina. Acestea trebuie sa fie fierte fara pic de grasime sau ulei, la foc mic. Nu se recomanda sa le pasezi, pentru a-ti asigura satietatea. Pentru un plus de gust, poti adauga condimente sau ierburi aromatice in supa.

Pe langa supa, poti consuma suplimentar ceaiuri, cafea fara zahar si apa.

In ce consta dieta de slabit efectiv:

Ziua 1: supa de varza si fructe, in afara de banane;

Ziua 2: supa de varza si legume verzi. Evita sa consumi porumb, mazare si fasole uscata. La cina se poate servi un cartof copt, acoperit cu putin unt. In aceasta zi consumul fructelor nu este permis.

Ziua 3: supa de varza, fructe (fara banane) si legume verzi;

Ziua 4: supa de varza, lapte degresat fara restrictii si poti consuma pana la 8 banane;

Ziua 5: supa de varza, 300-500 g carne de vita si rosii. Se recomanda sa bei 7-8 pahare de apa, pentru purificarea organismului;

Ziua 6: supa de varza si carne de vita, gratar din carne de pui fara piele sau din carne de vitel.  Legumele sunt permise ca garnitura.

Ziua 7: supa de varza si orez brun, legume si sucuri din fructe.

In comparatie cu alte diete de slabit, cea cu supa de varza iti asigura pierderea a 5-7 kg. Dieta este economica si relativ usor de tinut. Ulterior trebuie sa adopti un stil de viata sanatos, pentru a te mentine in forma.

Dezavantajele dietei cu supa de varza

Ca si in urma altor diete de slabit, kilogramele pierdute pot fi puse la loc daca nu iti schimbi stilul de viata. Kilogramele sunt puse la loc in mod sistematic, chiar daca urmezi si faza de stabilizare.  Daca alegi sa urmezi aceasta dieta trebuie sa stii ca te vei simti foarta obosita in aceasta perioada, este posibil sa iti scada tensiunea si te poti astepta la probleme de ritm cardiac.

Deficiente si riscuri

Aceasta dieta nu este echilibrata din punct de vedere nutritional si prezinta risc de carente: proteinele nu sunt in cantitati suficiente pentru a intretine masa musculara, nu se consuma suficienti carbohidrati care pot asigura buna functionare a creierului. Pentru a evita problemele de sanatate, se recomanda suplimentarea dietei de slabit cu vitamine si minerale.

Regimul cu supa de varza nu trebuie tinut mai mult de 7 zile si trebuie urmat mai ales in scopuri de detoxifiere. Daca aveti deja probleme de sanatate, evitati aceasta dieta!

Daca vrei sa slabesti, apeleaza la sfatul unui nutritionist: acesta iti va stabili o dieta personalizata pentru pierderea in greutate sau iti va recomanda alte diete de slabit care sa nu iti faca rau.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro