Idei pentru decorarea meselor de sarbatoare - Woman2woman.ro

Idei pentru decorarea meselor de sarbatoare

By on December 30, 2015
Share Button

Sarbatorile reprezinta un prilej pentru reuniuni in familie si discutii interminabile. Pentru o seara reusita, decorul este la fel de important ca si bucatele servite: acesta asigura un ambient placut, care ne ajuta sa uitam de toate grijile si supararile si sa petrecem momente de neuitat, in compania celor dragi. Numarul invitatilor, culorile folosite, felurile de mancare servite, toate sunt detalii care conteaza pentru o masa de sarbatoare.

Autor: Claudia Ilies

Reguli importante pentru mesele de sarbatoare

Idei pentru decorarea meselor de sarbatoare

Idei pentru decorarea meselor de sarbatoare

Inainte de a incepe decorarea mesei pentru crearea decorului de sarbatoare trebuie sa cunosti bine anumite detalii:

-numarul invitatilor: o masa de 6 persoane va fi in mod sigur diferita de una de 15 sau mai multe persoane;

-copiii: daca vor fi prezenti, se recomanda sa li se amenajeze o masa separata. Ei vor fi fericiti sa se poata desfasura intr-un spatiu separat de cel al adultilor, iar parintii vor fi mult mai linistiti asa;

-bugetul: decorarea festiva necesita timp, dar, in primul rand, bani. Daca poti realiza singura cateva decoratiuni vei plati mai putin decat daca alegi sa cumperi totul;

-culori: acestea sunt esentiale pentru a da tonul serii si stilul petrecerii. Ai de ales dintr-o multitudine de culori sau combinatii pentru a realiza un decor perfect. Pentru petrecerile de sfarsit de an, culorile preferate sunt: rosu, alb, verde si auriu. Daca le folosesti, sigur nu vei gresi, iar invitatii tai se vor simti bine cu siguranta.

3 reguli pentru decorarea meselor de sarbatoare

Armonie – Trebuie sa alegi doua culori pe care doresti sa le pui in valoare: alb si rosu, rosu si auriu, verde si rosu, alb si argintiu. In mod obligatoriu, decorul mesei trebuie sa se potriveasca cu cel al bradului de Craciun.

Culori deschise: pentru decorarea mesei trebuie sa alegi o fata de masa alba sau una semi-transparenta, peste care poti adauga o traversa de alta culoare sau poti impodobi cu stelute sau ingerasi. Astfel, vei optine un ton festiv.

Stil sobru, dar chic: tacamurile pot fi albe sau bej, pentru ca se vor potrivi oricarui decor. Pentru a reda aerul de sarbatoare, poti folosi servetele colorate si mici decoratiuni pentru masa. Toate trebuie sa fie in concordanta cu decorul principal ales, tinand cont de culorile care trebuie sa iasa in evidenta.

Greseli pe care nu ai voie sa le faci

-Daca vrei sa ai parte de o atmosfera placuta, evita sa supraaglomerezi spatiul cu decoratiuni: globulete, ghirlande, lumanari sau mini cadouri. Decoratiunile trebuie sa fie sobre si festive, in acelasi timp.

-Nu amesteca stilurile, incearca sa mentii coerenta decoratiunilor alese.

-Nu folosi prea multe culori.

Nu lasa totul pe ultima suta de metrii: daca vrei sa ai parte un decor placut, care sa impresioneze invitatii, trebuie sa cauti decoratiunile din timp. Le vei gasi in diferite magazine, iar acest fapt necesita timp si atentie.

Alege sa pui decoratiunile in centrul mesei, efectul va fi mai placut. Nu lasa aranjarea mesei pentru ultimul moment, inainte de sosirea invitatilor, s-ar putea sa nu reusesti sa aranjezi totul corespunzator si in timp util.

Sarbatori fericite!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro