5 obiceiuri proaste din preajma Sarbatorilor de care trebuie sa scapi - Woman2woman.ro


5 obiceiuri proaste din preajma Sarbatorilor de care trebuie sa scapi

By on decembrie 28, 2015

mancare de post

Share Button

In cazul in care ai impresia ca Sarbatorile si stresul din aceasta perioada merg mana in mana, afla ca ceva faci gresit. Zilele festive nu ar trebui sa te agite, din contra, ar trebuie sa fie un moment de respiro, in care sa stai cu oamenii dragi. In cazul in care nu stii inca daca te gasesti in situatia in care ai prins totusi obiceiuri proaste in preajma sarbatorilor, iata cate dintre acestea. Identifica-le in randurile de mai jos si afla cum poti scapa de ele.

5 obiceiuri proaste din preajma sarbatorilor de care trebuie sa scapi

5 obiceiuri proaste din preajma sarbatorilor de care trebuie sa scapi

5 obiceiuri proaste in perioada Sarbatorilor

Sarbatorile de iarna ar trebui sa insemne relaxare, timp petrecut cu prietenii si familia sau povesti zise la gura sobei, alaturi de o cana de ciocolata calda si o felie de cozonac. Insa, de cele mai multe, din dorinta de a face cat mai multe pentru ca aceste zile libere sa fie reusite, ajungi sa capeti obiceiuri proaste. Aceste obiceiuri nu vor face decat sa te streseze si sa te impiedice sa te bucuri cu adevarat de clipele frumoase.

Iata care sunt aceste obiceiuri negative si cum poti scapa de ele:

1. Petreci toata ziua in bucatarie, gatind, fara sa mai ai timp sa stai cu prietenii sau familia

Incearca sa pregatesti felurile de mancare dorite in avans, astfel ca in prag de sarbatoare sa nu stai toata ziua in bucatarie. O alta solutie ar fi sa comanzi ce preparate doresti sa asezi pe masa de Craciun sau sa faci niste retete necomplicate, care nu necesita timp.

In acest fel nu vei mai fi la fel de obosita si vei reusi sa te bucuri de compania oamenilor dragi.

2. Atunci cand invitatii se ofera sa te ajute la treaba ii refuzi, iar apoi realizezi ca ai de facut totul de una singura

Daca ai impresia ca e nepoliticos sa lasi invitatii sa participe la munca, afla ca niste taskuri mici nu vor deranja pe nimeni, iar fiecare ajutor pe care il vei primi se va simti la sfarsitul zilei.

Desigur ca nu ii vei pune pe oaspeti sa gateasca in locul tau, dar ii poti ruga sa umple paharele cu apa sau sa aduca sticla de vin din frigider.

In felul acesta, iti vei termina treaba mai repede, vei fi mai putin stresata si vei petrece mai mult timp cu musafirii, asa cum e firesc in aceasta perioada.

3. In ciuda intentiilor bune, depasesti bugetul pentru cadouri si luna urmatoare ramai cu datorii

Pentru a prevenii situatia de ramane cu datorii, stabileste-ti un buget concret pentru daruri si fa tot posibilul sa nu treci de limitele propuse.

O varianta care iti va fi de real ajutor este sa iti pui toti banii pe un card. In felul acesta iti vei observa mai bine situatia financiara si nu vei apela la acei bani decat pentru scopurile stabilite, scapand astfel de obiceiurile proaste din preajma sarbatorilor.

4. Impachetezi darurile pe ultima suta de metri si mereu ramai fara hartie de impachetat cadouri

Ca sa fii mai eficienta, dar si economa, uita de hartia de impachetat pretentioasa si opteaza in schimb pentru ziare sau pagini de reviste. De altfel, ai putea chiar sa desenezi ambalajele dupa bunul plac. Rezultatul va fi un cadou cu amprenta personala, mult mai simpatic de altfel si apreciat de catre destinatar.

5. Ai intrat iar in datorii pentru ca ti-ai cumparat o rochie noua pentru petrecerea de Craciun

In loc sa dai bani pe o rochie costisitoare, cauta prin garderoba ta haine pe care nu le-ai mai purtat de multa vreme. Vei fi surprinsa de articolele vestimentare pe care le vei gasi. Acesorizeaza-le dupa bunul plac si vei avea o tinuta noua potrivita pentru petrecerea de sarbatori.

O alta varianta ieftina ar fi sa „faci cumparaturi” din dulapul mamei, surorii, matusii sau chiar prietenei tale. Cu siguranta vei gasi niste comori ascunse.

Prin urmare, uita de obiceiurile proaste din preajma sarbatorilor si incearca sa te relaxezi. Evita cheltuielile inutile si petrece timp mai mult cu cei dragi.

Tu ce obiceiuri proaste ai in pragul zilelor festive?

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *