5 pasi pentru a avea un par lung cat mai rapid


Cum poti avea un par lung intr-un timp scurt

By on decembrie 21, 2015

mancare de post

Share Button

Daca iti doresti sa ai un par lung intr-un timp cat mai scurt afla ca exista diferiti pasi care vor accelera cresterea podoabei capilare. Astfel, fie ca te-ai tuns scurt, fie ca ai abordat o coafura bob, conform tendintelor, poti reveni la lungimea de par dorita fara sa apelezi la extensii.

Autor: Diana Solomon

Cum poti avea un par lung intr-un timp scurt

Cum poti avea un par lung intr-un timp scurt / Foto: hercampus com

Cum poti avea un par lung intr-un timp scurt / Foto: hercampus com

Desi te gandesti ca pentru a obtine un par lung trebuie sa investesti in tratamente costisitoare sau sa treci prin procese dureroase, afla ca lucrurile sunt mult mai simple de atat. Prin urmare, trebuie sa tii cont de urmatorii pasi:

1. Fii atenta la ce mananci

Conform hairstylistilor, o dieta sanatoasa, care contine un mix de proteine si nutrienti, poate imbunatati starea parului tau. O alimentatie echilibrata poate preveni parul sa nu se subtieze, ori, in cazul cel mai rau, sa se rupa. In acest sens sunt recomandate felurile de mancare ce contin somon sau gustarile pe baza de nuci sau alune.

De asemenea, in cazul in care corpul tau nu asimilieaza grasimile in mod corespunzator, anumite suplimente recomandate de un specialist pot reprezenta o solutie alterntiva.

2. Nu exagera cu regimurile alimentare

NU dietaChiar daca e recomandat sa tii cont de ceea ce mananci, evita dietele de tip yo-yo, pentru ca risti sa iti dai peste cap organismul. Prin urmare, evita schimbarile bruste de alimentatie si incearca sa introduci treptat in mesele obisnuite acele alimente care iti ajuta parul. In caz contrar, exista riscul sa provoci anumite schimbari hormonale.

3. Fii atenta la procesele de stilizare a parului

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca temperaturile ridicate nu ii fac bine parului. Astfel ca, daca obisnuiesti sa exagerezi cu indreptatul parului, ori cu buclele facute cu drotul, incearca sa scapi de acest obicei pentru ca nu faci decat sa iti deteriorezi parul.

Sfatul specialistilor este sa nu folosesti ondulatoarele sau placile pentru stilizarea parului mai des de trei ori pe saptamana, asa ca evita sa iti chinui podoaba capialara. De asemenea, incearca sa folosesti in paralele balsamul de par sau alte produse de ingrijire ce fortifica firul de par.

4. Incearca vitaminele pentru par

Parul poate fi o reflexie a sanatatii tale. Asadar, pe cat de importanta este alimentatia si stilul de viata, pe atât conteaza si hidratarea din exterior. Astfel, incearca fiolele pentru par pe baza de ulei de peste, arginina sau fitantriol. De altfel, produsele pe baza de acid hialuronic sunt si ele recomandate pentru ca ajuta parul sa creasca mai repede, dar si sanatos.

5. Relaxeaza-te

tehnici-de-relaxare-philly-comAcum nu este momentul sa te stresezi ca nu ai un par la fel de lung precum Rapunzel. In plus, stresul devine un factor negativ pentru podoaba capilara si influenteaza procesul acesteia de crestere. Medicii specialisti recomanda masajele profunde pentru a-ti relaxa atat corpul, cat si mintea.

Glandele suprarenale elibereaza cortizon atunci cand esti prea stresata, iar acest lucru, pe langa  acnee sau inflamatii ale pielii, duce si la posibile probleme ale parului. Prin urmare, ia o pauza la grijile cotidiene si ofera-ti ceva timp numai pentru tine. Parul tau iti va fi recunoascator.

Asadar, ai observat ca exista cel putin cinci pasi pentru a avea un par lung cat mai rapid. Nu uita ca sanatatea mintala e la fel de importanta ca sanatatea corpului, iar alimentatia sau stresul de zi cu zi se pot reflecta in parul tau. Prin urmare, mananca echilibrat si ofera-ti timp pentru a te relaxa. Astfel, cu cat vei respecta aceste etape, cu atat rezultatele se vor observa mai repede la nivelul podoabei capilare.

Tu mai cunosti si alte metode eficiente pentru a obtine un par lung intr-un timp cat mai rapid?

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *