Caderea parului: 6 sfaturi pentru a-ti pastra parul - Woman2woman.ro


Caderea parului: 6 sfaturi pentru a-ti pastra parul

By on decembrie 10, 2015

mancare de post

Share Button

par plin de volum luvimages comPierzi din ce in ce mai mult par si nu mai stii ce sa faci impotriva caderii parului? Chiar daca nu crezi, toata lumea trece prin asa ceva, deci nu trebuie sa disperi. Iata 6 sfaturi extrem de utile pentru problema ta.

Autor: Claudia Ilies

Cum stii daca pierderea parului este una ingrijoratoare

Chiar daca observi ca treci printr-o perioada in care pierzi mai mult par decat de obicei, nu intotdeauna ai si motive reale de ingrijorare. Este normal sa pierdem intre 50 si 100 de fire zilnic, iar caderea parului depinde de varsta, tipul parului sau de factori externi, cum ar fi anotimpurile. Este bine stiut ca primavara si toamna pierdem mai mult par.

Daca treci printr-o tulburare hormonala, sansele de a pierde par sunt mai mari: se intampla la sfarsitul sarcinii sau in perioada menopauzei. Anumite medicamente pot cauza caderea parului, citeste bine prospectul inainte de utilizare si nu ezita sa discuti cu medicul tau.

Perioadele de stres ne afecteaza corpul si implicit, au efect asupra caderii parului. In astfel de perioade, cresterea parului poate chiar sa stagneze, ceea ce poate conduce la o ulterioara cadere masiva.

1. Tratamente speciale impotriva caderii parului

Exista un farmacii anumite lotiuni care iti pot fi de mare ajutor, fara sa mai fii nevoita sa apelezi la ajutorului unui specialist.

Poti face o cura de hranire a parului, oferindu-i un plin de vitamine. Ingrijeste-l prin aplicarea unor masti hranitoare si evita colorarea prea frecventa sau coafurile prea complicate, care il pot deteriora.

2. O viata sanatoasa

Adopta o dieta sanatoasa si echilibrata, pentru a evita carentele alimentare, practica un sport care iti va permite sa te eliberezi de tensiunile acumulate si relaxeaza-te cat mai mult posibil!

Caderea parului poate fi influentata de anumite deficiente, precum lipsa fierului sau a vitaminelor.

3. Protectie impotriva agresiunilor externe

Parul este influentat de diversi agresori externi precum vantul sau soarele si trebuie sa il protejezi tot timpul. Vara se recomanda sa clatesti zilnic parul cu apa calduta si sampon usor (musetel). Nu depasi 4 spalari saptamanal.

4. Uscare usoara

Trebuie sa folosesti uscatorul de par, dar il poti folosi la o viteza mai mica, chiar daca uscarea dureaza mai mult. Ai grija cand te piepteni, nu trage prea tare de par pentru a-l descurca si nu folosi elastice de par.

5. Masaj capilar

Daca practici stimularea capilara prin intermediul masajului, parul tau se va regenera mai usor. Iar masajul capilar te va relaxa!

6. Consulta un dermatolog

Daca ti se pare ca suferi din cauza unei caderi masive, consulta un dermatolog. Acesta va fi in masura sa iti spuna daca suferi de o cadere de par ingrijoratoare sau totul se incadreaza in limitele normalitatii. El iti poate recomanda anumite produse eficiente despre care tu nu stii.

Caderea parului poate fi influentata de medicamente sau de anestezie, daca ai suferit o interventie recenta. Un specialist dermatolog poate determina cauza caderii parului si iti poate oferi solutii eficiente pentru tratament.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *