Broasca testoasa: 9 lucruri surprinzatoare - Woman2woman.ro

Broasca testoasa: 9 lucruri surprinzatoare

By on August 25, 2015
Share Button

Broasca testoasa reprezinta o optiune potrivita pentru cei care isi doresc un animal de companie, insa nu au suficient spatiu. In special daca locuiesti la bloc, broasca testoasa poate reprezenta alegerea cea mai buna. Nu ocupa mult spatiu, nu face zgomot, deci nu ii va deranja pe vecinii tai, si va mentine curatenia casei tale. Un astfel de animal de companie are o multime de avantaje, insa, inainte sa il achizitionezi, afla cele mai surprinzatoare 9 lucruri despre testoase.

Autor: Mihaela Dinu

Broasca testoasa: 9 lucruri surprinzatoare

broasca testoasa

Broasca testoasa: 9 lucruri surprinzatoare

Sute de milioane de ani alaturi de broasca testoasa

1. Broasca testoasa are un istoric indelungat… foarte indelungat. Mai exact, aceasta specie exista de peste 200 de milioane de ani. Testoasele au aparut chiar si inaintea soparlelor, a pasarilor sau a crocodililor.

2. Testoasele depasesc in longevitate o intreaga serie de animale. Unele testoase depasesc varsta onorabila de 100 de ani si exista testoase care au depasit in captivitate varsta de 150 de ani.

3. Daca la inceputul existentei lor aveau dinti si nu isi puteau ascunde capul in carapace, de-a lungul timpului, au capatat abilitatea de a-si retracta capul si dintii le-au disparut. Folosinta carapacei ca scut de aparare a facut ca dintii sa nu mai fie atat de necesari.

Nu doar carapacea apara broasca testoasa de pradatori

4. Scutul broastei testoase este format din doua parti: carapacea – partea superioara si plastronul – partea inferioara. Acestea sunt lipite si nu se pot misca independent. Exista, insa, specii mai putin evoluate, ale caror scuturi (carapacea si plastronul) sunt separate.

5. Broasca testoasa este o reptila si depune oua. Se crede ca temperatura influenteaza sexul broastelor testoase care vor ecloza. Mai exact, temperatura scazuta duce la aparitia testoaselor de sex masculin, in vreme ce femelele au nevoie de temperaturi mai ridicate.

6. Broasca testoasa le-a supravietuit multor alte specii, de-a lungul timpului. Meritul pentru longevitatea testoasei o are scutul, care a aparat-o de pradatori.

7. Scutul broastelor testoase este format din peste 60 de oase, lipite intre ele.

Vazul si mirosul, caracteristici impresionante ale broastelor testoase

8. Broasca testoasa are simtul vazul si al mirosul foarte dezvoltate. Pana si scutul contine terminatii nervoase.

9. Unele specii de broaste testoase acvatice pot elimina sarea din apa, pentru a o putea consuma.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro