Invata sa asculti - Woman2woman.ro

Invata sa asculti

By on August 20, 2015
Share Button

Invata sa asculti-AmalteaTitlu: Invata sa asculti
Autor: Gary & Joy Lundberg
Anul aparitiei: …
Editura: Amaltea

Grupul editorial amaltea mic

Colectia Motivational

“Invata sa asculti” este un ghid de imbunatatire a relatiilor personale, in care este prezentat conceptul de validare a sentimentelor. Conceptul se refera la o tehnica deosebit de utila in comunicarea interpersonala si inseamna sa iti asculti interlocutorul fara sa il judeci, sa il critici sau sa incerci sa ii rezolvi problemele.

„Simplitatea exceptionala a acestei carti este rar intalnita. Fiecare parinte, sot, prieten, angajat sau angajator – oricine este preocupat de modul in care relationeaza cu ceilalti indivizi – are nevoie de ea.” – Darla Hanks Isackson, autor, editor si mama a cinci copii

Prin intermediul cartii, autorii demonstreaza ca aceasta tehnica este eficienta intr-o serie de situatii. Cartea ofera cititorilor sfaturi pretioase si raspunsuri specifice, atentionandu-i permanent ca validarea autentica a sentimentelor celorlalti trebuie sa fie insotita de respect si onestitate, fiindca altfel este considerata manipulare.

“Lumea va fi un loc mai sigur, mai prietenos si mai bun daca vom pune cu totii in practica procesul de validare descris in aceasta carte. Mi-am propus sa adopt pe deplin principiile de aici, fiindca stiu ca viata mi se va schimba mult in bine.“ – spune Darla Hanks Isackson.

Sunt prezentate o multime de exemple din viata de zi cu zi, desprinse din experienta de terapeuti si de parinti a autorilor, de pe urma carora chiar si mai pretentiosi cititori pot avea de invatat.

Oricine s-a confruntat la un moment dat cu situatia in care partenerul de viata sau copilul a avut o zi mai proasta, cu un client nemultumit si morocanos, cu un coleg sau o ruda care ii cere ceva imposibil va avea doar de castigat de pe urma sfaturilor sotilor Lundberg.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro