Cum alegem perdelele si draperiile - Woman2woman.ro

Cum alegem perdelele si draperiile

By on July 7, 2015
Share Button
Perdele si draperii

Foto: modernhoused.blogspot.com

Vrei sa creezi o atmosfera placuta si calduroasa in casa ta? Perdelele si draperiile joaca un rol important iar alegerea lor nu este intotdeauna simpla. Ce material trebuie sa alegem astfel incat sa ne asiguram ca lumina poate patrunde, dar sa ne ferim si de privirile indiscrete ale vecinilor sau trecatorilor?

Autor: Claudia Ilies

Inainte de a cumpara perdelele, gandeste-te ce fel de atmosfera vrei sa creezi in camera respectiva. Perdelele sunt precum “cireasa de pe tort”, de ele depinde foarte mult aspectul incaperii. Ele reflecta personalitatea proprietarului, iar culorile si materialele devin o chestiune de preferinte personale. In mod normal, atmosfera trebuie schimbata in functie de anotimp iar perdelele si draperiile folosite vor tine cont de vreme. Vara alegem perdele colorate, care nu permit razelor solare sa invadeze locuinta, iar iarna optam pentru perdele si draperii calduroase, din lana, care tin frigul departe.

Dimensiunile potrivite si utilitatea

Inainte de a merge la cumparaturi, trebuie sa stabilesti foarte bine dimensiunile necesare. Trebuie sa masori distanta pana la sol si latimea ferestrei.

Daca nu stii cat material trebuie sa cumperi, iti recomand sa iei o data si jumatate la lungimea ferestrei. Asigura-te ca nu sunt foarte vizibile cusaturile.

Cumperi perdele pentru a schimba decorul sau vrei sa te protejezi de lumina si temperatura exterioara. Daca ambele aspecte te intereseaza, te vei interesa de draperii black out, care va vor izola perfect camera.

perdele-draperii-politicadeverdade

Foto: politicadeverdade.com

Defineste rolul perdelelor in incapere

Intreaba-te care este rolul perdelelor in camera ta: vrei sa fie in prin plan sau se se piarda in decor? Vei alege in functie de acest raspuns : vrei sa fie in contrast cu restul incaperii sau in perfecta armonie. Daca vrei sa se faca remarcate le vei alege in contrast cu restul decoratiunilor : de exemplu, rosu aprins intr-o camera alba.

Culorile vor fi alese in functie de gustul fiecaruia si stilul camerei. Perdelele pot fi mate sau lucioase, in functie de efectul pe care dorim sa il obtinem. Tine cont ca cele stralucitoare aduc multa lumina.

Putem alege perdele si draperii simple sau cu diverse motive decorative. Daca decorul camerei este unul sobru, perdele cu motive vor oferi o pata de culoare.  Daca, dimpotriva decorul este destul de incarcat, trebuie sa optezi pentru perdele si draperii uni.

Ce fel de material alegem ?

Avem de ales dintr-o multitudine de materiale si vom alege in functie de atmosfera pe care dorim sa o creem : pentru o atmosfera pretentioasa vom alege tafta sau matase, iar pentru una simplista si naturala vom opta pentru in sau bumbac. Pentru un stil modernist vom alege bumbac sau nylon.

Nu vom alege acelasi tip de perdea pentru camera de zi si dormitor.

Ce culori alegem ?

Fiecare alege culorile care ii plac, dar combinatia negru-alb ramane pentru cei care se tem sa nu faca greseli. Poti alege sa cumperi metraje, pe care le poti combina dupa bunul plac, creand astfel un model unic, care te reprezinta.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro