De ce trebuie sa mancam inainte de ora 20? - Woman2woman.ro

De ce trebuie sa mancam inainte de ora 20?

By on May 27, 2015
Share Button

ceasAm auzit de atatea ori ca nu este bine sa mai mancam dupa ora 7-8 seara. Mit sau adevar? Un studiu american sugereaza ca daca trec 12 ore intre ultima masa de seara si cea de dimineata, sansele de a dezvolta cancer de san sau de a face diabet sunt reduse.

Autor: Claudia Ilies

Cercetatorii de la Universitatea din California sunt de parere ca daca stomacul este gol peste noapte, nivelul glucozei din sange scade, reducand astfel riscul de diabet sau cancer la san. Cu ocazia fiecarui repaos alimentar de 3 ore, voluntarele studiului au fost cu 20% mai putin susceptibile de hiperglicemie.

Ultima masa inainte de ora 20

Doctorul Ruth Patterson este de parere ca ultima masa a zilei trebuie sa fie intotdeauna mai devreme de ora 8 seara. El le propune femeilor o mica schimbare in programul zilnic, care ar putea avea un impact mare pentru multa lume, fara a mai fi nevoie sa numaram numarul caloriilor si nutrientii alimentelor consumate. Momentul din zi la care femeile se hranesc si frecventa meselor pot juc un rol important pentru riscul cancerului.

Rezultatele obtinute trebuie sa fie confirmate si de alte studii. Pana acum cercetatorii nu au mai facut legaturi intre orele de masa si riscul dezvoltarii cancerului mamar.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro