Cuplu: trebuie sa ne spunem chiar tot ? - Woman2woman.ro

Cuplu: trebuie sa ne spunem chiar tot ?

By on May 15, 2015
Share Button

Este bine sa fim sinceri 100% pentru a construi si mentine o relatie bazata pe incredere, sau este bine sa pastram si o doza de mister ? Exista discutii care produc nervi si genereaza conflicte, astfel incat este mai bine sa uitam de ele, pentru binele relatiei.

cuplu laptop

Autor: Claudia Ilies

Pastreaza-ti universul secret

Ai tot interesul sa iti pastrezi micul tau univers secret in care sunt emotiile secrete, visele, evenimentele sau gandurile care iti sunt foarte dragi, dar care stii ca nu ii fac bine partenerului.

In aceeasi  ordine de idei, nu este cazul sa il plictisesti povestindu-i in detaliu despre cum ti-ai petrecut ziua, mai ales ce ai facut la serviciu.

Lucruri importante de zi de zi

Intr-un cuplu este important sa impartasiti evenimentele, sa vorbiti despre ceea ce conteaza, sa explicati atitudinile, astfel incat celalalt sa inteleaga exact de ce ai actionat intr-un anumit fel. Comunicarea este cheia care ne permite sa ne exprimam, sa ne dezvoltam  si sa ramanem atenti la nevoile celuilalt.

Vorbeste despre trecut fara prea multe detalii

Trecutul, cu greseli cu tot, apartine trecutului. Nu trebuie sa ascunzi faptele din trecut, daca nu vrei sa ai parte de surprize si daca vrei sa castigi increderea partenerului.

La inceputul unei relatii, desi exista tentatia de a vorbi despre trecut, este bine sa nu intri in prea multe detalii. Nu stii ce impact poate avea asupra relatiei prezente, asa ca rezuma-te la povesti scurte si abtine-te sa faci mereu comparatii cu fostul.

Anumite subiecte pot fi greu de abordat si intr-o familie relatiile cu alti membrii nu sunt perfecte. Daca nu suporti pe cineva, evita sa faci din asta o problema conjugala.

Problema banilor poate fi un motiv de disputa in cuplu, care trebuie evitata, pe cat posibil.

Micile infidelitati trebuie dezvaluite ?

Ti s-a intamplat sa te simti bine in compania unui coleg iar acum te simti vinovata si ai vrea sa ii marturisesti pentru a scapa de obsesie ? Nu ii spune NIMIC !

Poate ca astfel tu te eliberezi si nu te vei mai simti vinovata, dar trebuie sa te gandesti ca el isi poate imagina mai mult si astfel isi poate pierde increderea in tine. Aceste nimicuri pot avea efecte devastatoare asupra cuplului.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro