Nunta: calendarul florilor pentru alegerea buchetului - Woman2woman.ro

Nunta: calendarul florilor pentru alegerea buchetului

By on April 29, 2015
Share Button

Asemenea fructelor si legumelor, florile pot fi alese in functie de sezon. Daca alegi sa te casatoresti iarna si ii vei cere florarului sa iti pregateasca un buchet din bujori, s-ar putea sa te refuze elegant. Pentru a evita astfel de situatii neplacute si pentru a te bucura in ziua nuntii de un buchet de flori proaspat si frumos, trebuie sa tii cont de calendarul florilor.

buchetul miresei

Autor: Claudia Ilies

Flori pentru nunta de primavara

Acesta este cel mai bun sezon, in care poti alege buchete dintr-o multitudine de flori: bulgare de zapada, flori de cires, anemone, iris, liliac, zambile, lalele sau narcise.

Flori pentru nunta de vara

Daca ai stabilit data nuntii intr-o luna de vara, trebuie sa alegi florile cu grija, astfel incat sa nu ti se ofileasca in cateva ore. Pentru asta trebuie sa te orientezi pentru flori rezistente la caldura precum floarea soarelui, trandafirii sau hortensii. La fel de frumoase, dar potrivite pentru o nunta la tara sau cu tematica rustica sunt: macii sau bujorii.

Flori pentru nunta de toamna

Pentru aceasta perioada a anului, preferata de majoritatea celor care au decis sa spuna DA in fata ofiterului de stare civila, poti conta pe: florile cosmos, dalii, hortensii si pe cele care pot fi gasite tot timpul anului: trandafiri, crini sau Gypsophila.

Flori pentru nunta de iarna

Iarna poate fi mai greu sa gasesti buchetul ideal, dar il poti alcatui din: trandafiri, zambile, narcise, lalele (lunile dinspre primavara) si crini.

Daca ao ales florile pentru buchet, in functie de data nuntii, trebuie sa stii ca acesta va atrage privirile si ca trebuie sa iti puna in evidenta rochia de mireasa, astfel incat ziua respectiva sa fie cea mai frumoasa din viata ta. Buchetul trebuie sa se asorteze si cu celelalte decoratiuni alese pentru salonul de nunta si sa fie in ton cu tematica aleasa.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro