Jocurile video, nu doar pentru barbati: Hearthstone - Woman2woman.ro

Jocurile video, nu doar pentru barbati: Hearthstone

By on April 6, 2015
Share Button

Portretul robot al gamerului de acum nu mai este cel de la debutul jocurilor electronice. Gamerul obisnuit nu mai este adolescentul tocilar, de sex masculin si fara viata sociala. Profilul jucatorului s-a modificat in decursul timpului, publicul feminin fiind din ce in ce mai atras de jocuri. De altfel, in 2014, procentul femeilor a crescut cu 70% fata de 2011, in vreme ce numarul gamerilor de sex masculin a crescut cu 45 de procente, potrivit Washingtonpost.com. Rezultatul: aproape jumatate dintre gameri sunt femei. Tocmai modificarea profilului gamerului a dus la aparitia unor jocuri menite sa atraga un public mixt, atat prin design, complexitate, cat si prin povestea pe care o spun.

Autor: Mihaela Dinu

Jocurile video, nu doar pentru barbati: Hearthstone

stire-drewmhack-hearthstone

Producatorii de jocuri video nu isi permit sa ignore femeile

Hearthstone este unul dintre jocurile indragite in egala masura de femei si barbati, care ii provoaca pe cei competitivi, fara a face apel la violenta specifica atat de multor jocuri, violenta pe care majoritatea femeilor nu o agreeaza.

Hearthstone, jocul de carti dezvoltat de Blizzard Entertainment, este un joc de strategie, care poate fi jucat online, in mod gratuit.

Vraji, arme, competitie

Hearthstone e un joc digital de carti, pe care oricine il poate juca. Modul in care se desfasoara este extreme de simplu. Jucatorii isi aleg un personaj care sa ii reprezinte si, pe rand, joaca carti prin intermediul unor deck-uri (pachete de carti) customizabile. Fiecare personaj poate beneficia de o serie de vraji, arme sau abilitati, in functie de cartile pe care pachetul le contine. Cartile sunt folosite pentru a arunca asupra oponentului vraji puternice sau pentru a ataca oponentul cu arme, cu scopul de a zdrobi adversarul.

Lansat in martie 2014, numarul conturilor a ajuns in luna septembrie a aceluiasi an la 20 de milioane, pentru ca in ianuarie 2015 sa creasca pana la 25 de milioane.

Hearthstone, la DreamHack Bucuresti, cel mai mare eveniment de gaming

Jurnalistii din presa scrisa, audiovizuala si online, jurnalistii independenti (freelanceri), precum si bloggerii se pot inscrie in competitia ce se va desfasura duminica,  26 aprilie, cu incepere de la ora 12:00, la standul NESCAFÉ 3in1 din Sala Polivalenta  (zona scenei).

Se poate inscrie orice angajat sau colaborator al unei publicatii/redactii, care poate face dovada activitatii sale in cadrul respectivei organizatii de presa (legitimatie, materiale scrise/audio/video etc.)

Nu conteaza daca participantii sunt jucatori amatori de Hearthstone sau daca nu au jucat niciodata, important este ca acestia sa guste din experienta gamerilor profesionisti si sa concureze in cadrul celui mai mare festival de sport electronic din Romania, la DreamHack Bucharest.

Inscrierea se face online, pe www.dreamhack.ro/presa, in perioada 7-20 aprilie 2015.

Despre DreamHack Bucharest

In perioada 24 – 26 aprilie, cea mai mare competitie de gaming online, DreamHack revine in Bucuresti, in sala Polivalenta. Cea mai mare competitie de gaming din Romania a ajuns deja la a 9-a editie si nu va fi doar un eveniment local ci va fi transmis in intreaga lume prin intermediul platformelor de streaming online. Evenimentul este organizat de Professional Gamers League (PGL – liga jucatorilor profesionisti din Romania) si ComputerGames.ro.

Pagina oficiala a evenimentului, de unde pot fi achizitionate si bilete este: dreamhack.ro

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro