Smartphone-urile distrug viata de cuplu? - Woman2woman.ro

Smartphone-urile distrug viata de cuplu?

By on March 23, 2015
Share Button

Smartphone-urile distrug viata de cuplu? Telefoanele si internetul ne ocupa din ce in ce mai mult timp zilnic, iar aceasta preocupare poate dauna relatiilor pe care le ai cu partenerul de viata, familia sau prietenii, arata un studiu recent. Cum se poate intampla asta?

Smartphone-urile distrug viata de cuplu?

cuplu-sex-smartphone-pulse.ng

Foto: pulse.ng

 

Autor: Claudia Ilies

Singur in doi

Potrivit unui recent studiu britanic, smartphone-urile, tabletele si alte astfel de gadget-uri dauneaza vietii intime, cu efecte directe asupra libidoului. Cum s-a ajuns la aceasta concluzie? Cifrele sunt edificatoare: in Marea Britanie (cu siguranta nu doar acolo), seara, 40% dintre cupluri prefera sa isi petreaca timpul liber navigand pe internet, comunicand pe chat sau vizionand clipuri video pe telefon. Aceste activitati sunt preferate de catre aceste cupluri, care prefera sa isi petreaca timpul online in loc sa faca dragoste.

O treime dintre participantii la studiu au recunoscut ca au raspuns mesajelor primite sau la telefon in timp ce faceau sex

Menage à trois (tu, el si telefonul)

‘’Smartphone-urile, laptopurile sau tabletele nu ar trebui sa aiba loc in dormitor’’, este de parere dr. Mark McCormack, conducatorul studiului comandat de o companie producatoare de prezervative. Potrivit datelor studiului, aceste tehnologii  afecteaza libidoul si intimitatea in cuplu.

‘’Cateodata am impresia ca sunt intr-un menage à trois’’, a declarat dezamagita si revoltata una dintre participantele la studiul Universitatii din Durham. Studiul a analizat obiceiurile sexuale ale unui numar de 15 cupluri.

Smartphone-urile nu insemana doar probleme in cuplu, ci si complici in viata amoroasa a cuplurilor

Telefoanele inteligente si-au dovedit utilitatea adesea, cand a fost necesara reaprinderea flacarii sub plapuma: un sfert dintre participanti au declarat ca au filmat cateva scene romantice cu telefonul, sau ca acesta le-a fost util pentru a trimite mesaje provocatoare partenerei sau partenerului.

In concluzie, depinde de fiecare dintre noi sa gasim un echilibru intre noile tehnologii si atentia care trebuie acordata vietii de familie.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro