Cum iti educi cainele sa nu latre tot timpul - Woman2woman.ro

Cum iti educi cainele sa nu latre tot timpul

By on March 3, 2015
Share Button

animalul potrivit caineCatelusul tau este adorabil, dar te-ai saturat de reprosurile vecinilor din cauza latratului fara motiv? Exista solutii pentru educarea catelului, astfel incat sa nu mai latre fara motiv real.

Autor: Claudia Ilies

Desi este un dragalas, catelul tau latra pentru ca vrea sa comunice cu cei din jur : cand este fericit, cand ii este foame, cand este plictisit sau vrea afara, cand aude claxoane de masina sau daca vede o pisica. Adesea devine insuportabil, chiar si pentru tine, sa nu mai vorbim despre vecini, care sunt in culmea disperarii. Desi latratul reprezinta un comportament normal pentru caini, daca locuim la bloc, trebuie sa il educam, pentru a aduce linistea acasa.

O prima solutie sunt zgarzile anti-latrat : acestea emit un aer comprimat parfumat atunci cand cainele latra, redirijand atentia animalului de la ceea ce il facea sa latre. Dispozitivul este eficient, dar poate fi actionat si daca un alt caine latra in apropiere, producand astfel confuzii pentru animalul tau.

Actiuni eficiente

Ceea ce trebuie sa faci pentru a-l educa este sa te aproprii de ceea ce il face sa latre si sa il asiguri ca totul este in regula. El vrea sa iti atraga atentia asupra unui posibil pericol, iar tu il poti linisti spunandu-i un simplu : “Multumesc” sau “Nu-i nimic, e ok!” Cainele se va linisti, daca proprietarul este in fata pericolului. Du-l intr-un loc care ii ofera siguranta, precum cusca lui si lasa-l sa intelega ca vei actiona. Nu il elibera decat dupa ce sursa de latrat a disparut.

La inceput, s-ar putea sa nu aiba incredere in “protectia” oferita de proprietar, pentru ca el, cainele  este cel care trebuie sa ofere siguranta familiei, dar cu timpul lucrurile se vor schimba.

Trebuie sa eviti sa ii strigi : “Taci!”. Asta il va face sa creada ca este intr-adevar un pericol si ca trebuie sa se agite si mai tare. Daca tu reactionezi asa, el va ramane intr-o permanenta stare de alerta si va latra la cel mai mic zgomot, dorind sa protejeze casa.

Cainele latra mereu cand nu esti acasa? Trebuie sa te asiguri ca sta intr-o camera unde nu poate auzi toate zgomotele de afara, pe care le poti minimiza folosind un radio sau televizorul.

Trebuie sa te asiguri ca toti membrii familiei respecta regulile care trebuie aplicate in procesul de educare. Daca nu actionati in acelasi fel, cainele nu va invata si metoda aleasa nu va fi eficienta.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro