Baby Yoga pentru mama si bebe - Woman2woman.ro


Baby Yoga pentru mama si bebe

By on februarie 20, 2015

mancare de post

Share Button

bebe yogaBaby Yoga – practicata de mama impreuna cu bebe – reprezinta in primul rand o activitate de conectare mama-bebe la nivel emotional si fizic desfasurata intr-un mediu social, unde mama si bebelusul petrec impreuna timp de calitate prin miscare, atingere, relaxare dar si impreuna cu alte femei cu interese similare.

Autor: Vania Limban

Pozițiile yoga pentru bebelusi – cum ar fi indoirea ușoara a genunchilor copilului spre piept și elementele de masaj prezente in structura sesiunii de yoga – ajuta la ameliorarea tensiunilor din abdomen, imbunatatind digestia si contribuind la prevenirea colicilor si constipatiei, iar toate duc la un somn mai bun si mai lung (bucurie atat pentru bebe cat si pentru mama!).

Practicarea yoga aduce multe alte beneficii pentru bebe:

  • Dezvolta increderea in corpul fizic si constientizarea spatiala;
  • Stimuleaza activitatea cerebrala, creand aptitudini de invatare si de interactiune sociala;
  • Permitand bebelusilor sa se miste liber se dezvolta reflexe, se imbunatateste dezvoltarea musculara, echilibrul, coordonarea si capacitatile motorii.
  • prin practicarea exercitiilor Baby Yoga, mama va capata mai multa incredere in ceea ce priveste manipularea bebelusului.

Sesiuni de grup Baby Yoga: joi 12.00-13.00 www.activecenter.ro

Pret: 60 lei/sed; 360 lei/sed abonament 8 sedinte

  • Pentru femeile care aleg nasterea naturala – yoga se va dovedi un adevarat ajutor in timpul travaliului. Prin yoga veti invata sa identificati tensiunile din corp. Un organism tensionat nu va facilita procesul de nastere la fel de usor ca un organism relaxat. Iar in timpul contractiilor se pot folosi imagini vizuale combinate cu respiratia.

Yoga Prenatala ajuta femeile in procesul de evolutie a sarcinii prin conectarea cu alte femei gravide, oferind oportunitatea de reflecție interioara precum si posibilitatea unei conexiuni fizice si emotionale cu fatul – asigurand astfel pregatirea pentru experienta nasterii la un nivel holistic. Participarea la sesiunile de grup de yoga prenatala inseamna de fapt o comunitate de prietene noi care inteleg cu ce se confrunta si care isi acorda sprijin reciproc.

Beneficii yoga pentru gravide:

  • In momentul practicarii anumitor posturi si a respiratiei controlate se intind atat muschii cat si tesuturile din jurul muschilor, stimuland circulatia sangelui si a oxigenului. Pe de alta parte, in timpul sarcinii gradul de inclinare a pelvisului se modifica iar constientizarea unei alinieri corecte a corpului poate ajuta la reducerea durerii de spate si a sciaticii. De asemenea, o practica constienta si regulata reduce inflamarea din jurul articulatiilor.
  • Pe masura ce copilul creste, organele abdominale sunt impinse si se creeaza dereglari sau indigestii – de aceea usoare torsiuni si aplecari in fata pot contribui la un mai bun flux digestiv.
  • Pentru femeile care aleg nasterea naturala – yoga se va dovedi un adevarat ajutor in timpul travaliului. Prin yoga veti invata sa identificati tensiunile din corp. Un organism tensionat nu va facilita procesul de nastere la fel de usor ca un organism relaxat, iar in timpul contractiilor se pot folosi imagini vizuale combinate cu respiratia.

Sesiuni de grup Prenatal Yoga: luni 18.00-19.00 www.activecenter.ro

Pret: 60 lei/sed; 360 lei/sed abonament 8 sedinte

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *