Atacul de panică peste hotare – ce poţi face (ce soluţii ai) - Woman2woman.ro

Atacul de panică peste hotare – ce poţi face (ce soluţii ai)

By on February 19, 2015
Share Button

Mulţi oameni cu atacuri de panică ne sună din străinătate, însă îmi aduc aminte în mod special de o tânără care m-a contactat cu o voce speriată şi agitată pentru că ea crede că o să înnebunească, că îi tremură tot corpul şi, chiar dacă medicii i-au spus că e sănătoasă, crede că o să îi cedeze inima sau că o să i se spargă un vas de sânge în cap.

femeie telefon huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

 

Discursul acestei tinere a conţinut peste 90% dintre simptomele unui atac de panică, cum ar fi: palpitaţii, transpiraţii, tremurat, senzaţia de sufocare, ameţeală, derealizare, frică de moarte, tensiune în cap, depersonalizare, senzaţii de amorţeală etc. Fusese la nenumăraţi medici şi trecuse prin nenumărate analize costisitoare care nu arătau nicio problemă fizică. Era foarte speriată şi nu ştia ce poate face în condiţiile în care era într-o ţară străină.

Aceste stări îi afectau viaţa, nu mai putea muncii, nu mai ştia ce să facă şi lua în considerare foarte serios să se întoarcă în ţară, să renunţe la tot ce realizase acolo pentru că nu ştia cum să rezolve aceste stări. Însă şi aici intervenea o problemă deoarece era îngrozită la ideea de a merge cu avionul sau chiar şi cu maşina la un drum lung.

Există multe probleme cu care se confruntă şi la care trebuie sa se adapteze românii care emigrează în altă ţară: mediul, oamenii, cultura, un nou serviciu, noi prieteni, etc., si toate acestea în absenţa atmosferei de siguranţă de acasă. Pe lângă toate aceste aspecte mai apar şi tensiuni provocate de noile servicii şi sisteme medicale dintre care unele sunt mult diferite de România şi medicii de aici.

Citeste mai departe pe Psihosolutii.ro

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro