Efectele migrarii si adaptarea copiilor - o abordare psihologica - Woman2woman.ro

Efectele migrarii si adaptarea copiilor – o abordare psihologica

By on February 2, 2015
Share Button

Emigrarea reprezinta un fenomen cu care tara noastra se confrunta masiv in ultimii ani, ceea ce determina transformari majore la nivelul psihicului, cu repercursiuni care se manifesta si asupra familiei celui care migreaza. Impactul social al migratiei persoanelor asupra membrilor de familie este deosebit de puternic, mai ales in situatia in care perioada de separare este indelungata.

copii singuri news.com.au

Foto: news.com.au

 

Copiii separati de parintii care au emigrat din motive economice, pot dezvolta diferite forme de tulburari psihosomatice, dificultati de integrare in colectivul de la scoala sau in comunitate, atacuri de panica, somatizari, fobii, ceea ce se poate intampla si in cazul parintilor, dar pe o scala mai redusa.

Dorinta parintilor pentru un trai mai bun aduce de multe ori suferinta copiilor emigranti, datorita pierderii mediului familiar si schimbarilor majore la care sunt nevoiti sa se adapteze in noua tara. Desi familia este stapul educatiei celor mici, o importanta deosebita pentru dezvoltarea acestora se regaseste si in mediul scolar sau grupul de prieteni. Cand si micutii migreaza sunt considerati sau se considera foarte diferiti de ceilalti copii, cu precadere in primele 6 luni, iar acest fapt este resimtit sub forma de soc socio-cultural.

Citeste mai departe pe Psihosolutii.ro 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro