Imbratisarile, eficiente impotriva racelilor - Woman2woman.ro

Imbratisarile, eficiente impotriva racelilor

By on January 3, 2015
Share Button

raceala smh om auDesi ni se spune mereu sa stam departe de ceilalti, daca suntem raciti, iata o veste buna pentru aceasta perioada: caldura si confortul ne ajuta sa luptam mai bine impotriva infectiilor.

Autor: Claudia Ilies

Sprijinul emotional ne ajuta sa ne vindecam

Cea mai eficienta metoda de a te feri de microbi este sa stai cat mai departe de persoanele care au contactat deja un virus gripal. O facem pentru siguranta noastra, fara sa tinem cont de cel bolnav. Dar, organismul nu lupta eficient impotriva virusului daca este privat de caldura umana. Cunoastem cu totii nevoia pe care o simtim atunci cand suntem bolnavi: avem nevoie, in primul rand de o vorba buna si apoi de mangaieri, la fel ca in copilarie.

Aceasta nevoie este acum explicata stiintific: o echipa de cercetatori americani, de la Universitatea din Pittsburg au examinat chestiunea, cu intentia de a demonstra ca sprijinul social si emotional ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor.

Psihologul care a condus studiul a interogat peste 400 de adulti sanatosi. Acestia si-au notat, timp de 14 zile, numarul imbratisarilor primite. Dar asta nu e tot, participantii au fost expusi virusului gripal.

La final, s-a dovedit ca cei care au primit mai multe imbratisari au facut fata cu bine frigului, s-au dovedit mai rezistenti.

Imbratisarile consolideaza sistemul imunitar

Stim deja ca stresul slabeste sistemul imunitar. Se pare ca tot ceea ce contribuie la diminuarea stresului, ne poate consolida sistemul imunitar, incluzand aici imbratisarile primite din partea celor dragi.

Inca de la varste fragede, organismul este obisnuit sa fie protejat si incalzit, in primul rand, de catre parinti. Nu este surprinzator ca aceasta caldura are proprietati anxiolitice.

Exista dovezi ca depresia are capacitatea de a slabi sistemul imunitar, lasand loc bolilor sa se instaleze in organism.

Asadar, daca vrem sa fim sanatosi si rezistenti, trebuie sa ne asiguram ca suntem in permanenta inconjurati de caldura. Caldura umana, oferita de cei dragi!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro