Alimente crude? Animalului tau de companie nu ii plac - Woman2woman.ro

Alimente crude? Animalului tau de companie nu ii plac

By on September 25, 2014
Share Button

Alimente crude? Animalului tau de companie nu ii placDe fiecare data cand pregatesti ceva de mancare, animalul tau cerseste cate o bucata de carne cruda iar tu nu rezisti si ii dai. Probabil ca stii (sau nu) ca poate risca o intoxicatie alimentara. De ce nu ai voie sa ii dai carne cruda?

Autor: Claudia Ilies

Alimente crude? Animalului tau de companie nu ii plac

Salmonella si Listeria sunt doua bacterii care provoaca intoxicatii alimentare la om si la animale. Prietenii nostri cu 4 labute pot avea rau de suferit daca nu ii hranim cu mancare bine preparata.

In carne si legumele crude bacteriile se dezvolta cel mai bine. Acestea ne pot imbolnavi, daca nu le spalam bine si prepara corespunzator, inainte de a le consuma.

Prin gatirea alimentelor si a carnii, aceste bacterii vor fi distruse. De retinut ca Listeria rezista bine la frig, astfel ca se poate dezvolta in frigider.

Contaminarea umana

Simptomele sunt urmatoarele: febra, varsaturi, diaree, dureri abdominale. Simptomele sunt aceleasi si pentru catelul sau pisica ta. Pentru a  evita aceste neplaceri, care pot avea urmari grave uneori, abtine-te sa le dai animalelor de companie carne sau alte alimente nepreparate si ia-ti urmatoarele masuri de precautie:

-spala-te bine pe maini, cu apa si sapun, inainte si dupa manipularea carnii folosite pentru prepararea mancarii;

-spala bine toate suprafetele, vasele si ustensilele care au venit in contact cu carnea.

Trebuie sa tii cont, ca chiar daca animalul tau nu prezinta niciun fel de simptome dupa consumul de carne cruda, poate deveni purtator de bacterii. Acestea se pot raspandi in mediul tau de viata si te pot imbolnavi.

Tinand cont de aceste informatii, rezista cererilor animalului tau si nu ii oferi carne sau alimente crude, pentru binele tau si al lui.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro