Sfaturi pentru ameliorarea arsurilor solare - Woman2woman.ro

Sfaturi pentru ameliorarea arsurilor solare

By on July 23, 2014
Share Button

plaja crema standard co ukDesi am mai patit-o si alta data, cand in sfarsit vine vara mult asteptata facem mereu aceeasi greseala: ne expunem prea mult la soare, pentru ca dorim sa ne bucuram de el la maxim. Dar, uneori, ne alegem cu arsuri solare, destul de neplacute. Iata cateva sfaturi pentru a ameliora arsurile solare.

Autor: Claudia Ilies

Dupa soare, umbra!

Arsurile solare apar dupa expunerea la razele ultraviolete B ale soarelui. In functie de gravitatea lor, putem vorbi despre arsuri de tip I, arsuri superficiale si de gradul II.

Indiferent de arsura, imediat ce pielea ta a devenit rosie si fierbinte, este cazul sa cauti umbra!

Apa

In urmatoarele ore de la expunerea solara, trebuie sa hidratezi zona expusa la soare. Clateste partea afectata cu apa calduta timp de 15 minute. Temperatura ideala a apei trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 25 de grade. Pentru a evita deshidratarea, bea cat mai multa apa.

Arsuri de gradul I

Daca pielea ta nu are vezicule, arsura este de gradul I.  Pielea este rosie, vei simti o presiune la nivelul ei si o mancarime timp de cateva zile.

Dupa ce ai calmat pielea cu ajutorul apei, este momentul sa aplici o crema hidratanta.

Dezinfectarea pielii

Daca au aparut veziculele, inseamna ca arsura este de gradul II.  Acestea pot aparea imediat dupa expunerea la soare, sau dupa cateva ore. Dupa hidratare, trebuie sa ai grija sa dezinfectezi, curatand zona afectata cu ajutorul  antisepticelor locale.

Trebuie sa consulti medicul?

Daca durerea este puternica, inseamna ca arsura este superficiala. Daca durerea este scazuta, terminatiile nervoase au fost si ele afectate, deci, este vorba despre o arsura de gradul II si trebuie sa mergi la doctor!

Trebuie sa consulti doctorul si daca ai dureri de cap, esti confuza, ametita si ai senzatii de voma.

Dupa arsura, trebuie sa eviti expunerea la soare

Nici sa nu te gandesti sa revii la plaja daca ai arsuri pe piele. Trebuie sa iti acoperi pielea cu haine lungi si sa eviti soarele intre orele 12 si 16. Te vei proteja cu palarie si ochelari si vei imbraca haine albe.

Sa stii ca trebuie sa folosesti crema de protectie, chiar daca stai mai mult in apa decat la plaja, apa nu te va proteja de arsuri.

Foto: standard.co.uk

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro