Ingrijirea perusilor - Woman2woman.ro

Ingrijirea perusilor

By on April 1, 2014
Share Button

Ingrijirea perusilorPerusii sunt printre cele mai indragite pasari pe care le putem intretine usor intr-o colivie chiar in propriul apartament. Sunt foarte prietenosi cu persoanele din anturaj si pot fi invatati sa vorbeasca cuvinte simple.

Autor: Claudia Ilies

Ingrijirea perusilor

In mediul natural, traiesc in colonii de mii de pasari care isi fac cuiburi in copaci. Perusii ondulati au fost descoperiti in anul 1789, in timpul unei expeditii in Australia.

Caracteristici generale ale perusilor

Dimensiuni: intre 18 si 24 de cm de la cioc la varful cozii, 12 cm coada;
Greutate: 30 – 45 de grame;
Speranta de viata: 12-14 ani;

Daca ai decis sa iti inveselesti viata cu ajutorul acestei mici pasari, ai grija cand o alegi pentru ca este o mare responsabilitate: perusul va deveni o companie pentru tine pentru multi ani si trebuie sa fii capabila sa o ingrijesti corespunzator.

Nu vrei sa ai experiente neplacute, vrei sa alegi un exemplar sanatos. Verifica daca locul in care sunt tinute este curat si poate fi considerat un mediu sanatos, iar personalul trebuie sa fie capabil sa iti ofere toate informatiile necesare pentru hranirea si ingrijirea pasarii.

Fetita sau baietel? Nu conteaza, sunt la fel de dragalasi, dar baieteii pot invata sa vorbeasca. Daca vrei sa iei doi, alege un cuplu si nu doua pasari de acelasi sex.

O pasare tanara va fi mai usor de imblanzit si se va acomoda usor in noua casa.

Share Button

Pages: 1 2 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro