Filarmonica Berlin LIVE la The Light Cinema - Woman2woman.ro

Filarmonica Berlin LIVE la The Light Cinema

By on March 25, 2014
Share Button

FILARMONICA BERLIN LIVEIn ziua de Paste, The Light Cinema si Cinema Stage va invita la FILARMONICA BERLIN LIVE de la Festivalul de Paste din Baden-Baden.

Filarmonica Berlin LIVE la The Light Cinema

Transmisie IN DIRECT prin satelit
20 aprilie 2014// ora 19:00// 120 min

Sir Simon Rattle (Dirijor)
Sol Gabetta (Violoncel)
Berliner Philharmoniker (Orchestra)

Program Filarmonica Berlin LIVE:
György Ligeti | Atmosphères
Richard Wagner | Prelude to Act 1 of the opera “Lohengrin”
Edward Elgar | Cello Concerto in E minor, Op. 85
Igor Stravinsky | Le Sacre du Printemps (The Rite of Spring)

Timp de multi ani, s-a considerat standard mentinerea unui profil discret în scena muzicii clasice. Compozitorii emfatici, care s-au lasat coplesiti de emotii, au trait vremuri foarte dificile. Totusi, acest lucru s-a schimbat de-a lungul anilor, iar Concertul pentru violoncel al lui Edward Elgar, cald si melodic – mult timp considerat a fi invechit – suna acum modern si proaspat. Sol Gabetta a lansat recent o înregistrare proprie a acestei lucrari, foarte bine primita si extrem de apreciata. In Duminica de Pasti, violoncelista isi va face debutul alaturi de Orchestra Filarmonicii din Berlin.

Pentru prima data, acest concert “bonus”, inclus in stagiunea Live a Filarmonicii Berlin, va avea alta locatie decat faimoasa Sala de Concerte din Berlin.

Special pentru aceasta ocazie, concertul sustinut de Filarmonica Berlin poate fi vazut si ascultat, in direct de la marele Festival de Paste din Baden-Baden, chiar in Duminica de Paste.

Concertul are un program bogat si variat. Dispunând de violoncelul sau, uimitoarea solista Sol Gabetta interpreteaza gloriosul Concert pentru violoncel al lui Elgar. Prima jumatate a concertului contine, de asemenea, etericele Atmospheres de György Ligeti, precum si marele si impunatorul Prelude a lui Wagner la Actul 1, Lohengrin.
Concertul se încheie cu piesa de rezistenta: spectaculosul Rite of Spring de Stravinsky – expresia muzicala finala, a unei lumi primitive pagâne, despre sacrificiu si renastere la Festivalul de primavara.

DIRIJOR

Sir Simon Rattle s-a nascut la Liverpool in anul 1955; el este sef dirijor si director artistic al Filarmonicii Berlin inca din septembrie 2002.

SOLISTA

Sol Gabetta s-a nascut in anul 1981 in Argentina; a cantat voce si violoncel inca de cand era foarte tanara. A castigat primul premiu la varsta de 10 ani si, incepand de atunci, a castigat mult mai multe premii, inclusiv Premiul Natalia Gutman la Concursul International Tchaikovsky. Ea si-a continuat studiul la Berlin cu David Geringas si, in prezent, canta pe un violoncel Guadagnini din 1759 si preda la Academia din Basel, unde si locuieste.

FILARMONICA BERLIN

Este una dintre cele mai mari orchestre din lume si a jucat rolul principal in viata muzicala a Berlinului pentru aproape 130 ani.

Va asteptam cu drag la The Light Cinema in Duminica de Pasti, la transmisia LIVE a Concertului Filarmonicii Berlin de la Festivalul de Paste din Baden-Baden 2014.

Durata: 120 min Duminica, 20 aprilie 2014, ora 19:00

Biletele se pot rezerva/achizitiona de la casele de bilete Sau ONLINE: www.lightcinemas.ro
Tarif: 55 lei/pers

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro