Spune stop oboselii iarna - Woman2woman.ro


Spune stop oboselii iarna

By on ianuarie 9, 2014

mancare de post

Share Button

Spune stop oboselii iarnaIn acest anotimp, ne simtim mereu lipsite de energie si parca totul se deruleaza cu incetinitorul. Cu toate ca simti astfel, ai o multitudine de probleme de rezolvat, care nu tin cont de anotimp. Asa ca spune stop oboselii! Insa cum putem depasi aceasta situatie?

Autor: Claudia Ilies

Spune stop oboselii

Alimentatia

In timpul iernii, avem tendinta de a manca mai mult si mai gras si de a acumula kilograme in plus. Daca nu vrei sa iti pierzi toata energia, trebuie sa schimbi acest obicei.  Dieta mediteraneeana este recomandata pentru buna functionare a inimii si pentru longevitate, dar iti va fi de folos si impotriva oboselii specifice acestei perioade. Trebuie sa o adaptam in functie de fructele si legumele de sezon, iar dieta ne va oferi toate oligoelementele, vitaminele si grasimile bune necesare.

Adauga in meniu varza, morcovi, praz, portocale, kiwi. Pentru satietate, mizeaza pe carbohidrati (paine integrala, cereale). Alege pestele gras, bogat in omega 3 si evita carnea rosie.

Retine: mancarurile prea grase sunt greu de digerat si te vor obosi!

Lipsa luminii naturale si schimbarea orei iti pot afecta somnul. Zilele mai scurte nu trebuie sa fie insa motiv de hibernare ! Pastreaza ciclul de somn pe cat posibil regulat pentru a evita oboseala si somnolenta in timpul zilei.

Share Button

Pagini: 1 2 3 4 5

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *