Povestea orasului Bucuresti - Woman2woman.ro

Povestea orasului Bucuresti

By on October 18, 2013
Share Button

BucurestiBucuresti este capitala Romaniei si, in acelasi timp, cel mai populat oras, centru industrial si comercial al tarii. Populatia de 1.883.425 de locuitori face ca Bucurestiul sa fie al zecelea oras ca populatie din Uniunea Europeana.

Autor: Florentina Florea

Intemeierea orasului Bucuresti

Traditia spune ca intemeierea orasului s-a realizat in vremea lui Bucur, de aici si denumirea de Bucur(esti). Unii il considera cioban, altii pescar, boier sau haiduc. Prima consemnare in scris a acestei traditii este cea din 1761, a calugarului franciscan Blasius Kleiner.

Prima atestare a Bucurestiului

Prima atestare documentara certa a Bucurestiului dateaza din secolul al XV-lea, anul 1459, cand prin hrisovul de la 20 septembrie, domnitorul Vlad Tepes scuteste de dari si intareste dreptul de proprietate al unor locuitori. Documentul, foarte deteriorat, a fost descoperit în jurul anului 1900.

Vlad Tepes insusi isi petrece patru din cei sase ani de domnie “in cetatea Bucuresti”, preferandu-l resedintei din Targoviste.

Zilele orasului Bucuresti

Zilele Bucurestiului se sarbatoresc in perioada 19-22 septembrie a fiecarui an. In 2013 se marcheaza aniversarea a 554 de ani de la atestarea documentara a orasului.

Bucurestiul in zilele noastre

Astazi orasul este un amestec de vechi si nou, traditional si modern, oriental si occidental, fapt care ii da pe de o parte aspectul unei metropole electice si neoranduite, conferindu-i pe de alta parte originalitate si farmec.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro