Alimente pe care le poti consuma toamna daca vrei sa slabesti - Woman2woman.ro


Alimente pe care le poti consuma toamna daca vrei sa slabesti

By on octombrie 11, 2013

mancare de post

Share Button

trucuri de slabirChiar daca a venit toamna, nu inseamna ca nu trebuie sa aratam in continuare bine. Asa ca vom fi atente la alimentatie, alegand alimentele care ne ajuta in lupta impotriva kilogramelor in plus.

Autor: Claudia Ilies

Usturoiul

Chiar daca romanii sunt deja obisnuiti cu el si il folosesc frecvent in bucatarie, specialistii au descoperit un nou beneficiu al acestuia: consumul regulat impiedica acumularea kilogramelor, ba chiar te poate ajuta sa slabesti.

Sfecla rosie – este o leguma cu continut mare de zahar in comparatie cu altele, dar este totusi scazuta in calorii: numai 50. In combinatie cu alte legume, poate fi utilizata in regimul de slabire.

Broccoli

Bogat in fibre si nutrienti esentiali pentru sanatate si bunastare si fiind sarac in calorii, iti poate oferi senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Afinele

Aceste fructe sunt sarace in carbohidrati si calorii, dar contin multe fibre. O jumatate de cana de afine contine 25 de calorii, dar oamenii evita sa le consume crude din cauza gustului si prefera sa se bucure de ele adaugate in prajituri.

Telina

Persoanele care doresc sa slabeasca pot consuma oricat de multa telina, deoarece are putine calorii. Poti servi telina sub forma de salata, sau in mancare, eventual alaturi de un piept de pui.

Ciuperci

Gustoase si hranitoare, ciupercile au putine calorii, sunt aproape lipsite de grasimi dar constituie o sursa buna de fibre, potasiu, seleniu, acid folic, vitamin B6 si zinc.

Varza

Este bogata in fibre si slaba in calorii (o cana de varza tocata poate contine numai 20 de calorii).

Dovleacul

Se numara printre alimentele cele mai eficiente pentru cei care doresc sa slabeasca. Scazut in calorii, dar bogat in fibre, vitamine si minerale, dar si beta-caroten.

Capsuni de toamna

Daca ai pofta de ceva dulce, dar stii ca nu iti este permis, poti alege capsunile. Pentru ca sunt sarace in calorii dar pline de substante nutritive, acestea pot sa iti satisfaca poftele dulci.

Mai poti consuma salata verde, porumb sau pastarnac. Perele sunt bogate in fibre, care pot ajuta la reglarea sistemului digestiv, iar merele pot constitui o gustare placuta in orice moment al zilei.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *