3 motive pentru care nu trebuie sa fumezi in casa - Woman2woman.ro

3 motive pentru care nu trebuie sa fumezi in casa

By on August 22, 2013
Share Button

stop fumatuluiStim cu totii cat de nociv este fumul de tigara, insa, cu toate acestea, nu putem renunta la tutun. Totusi, exista un lucru pe care-l putem face: sa renuntam la fumatul in casa. Vezi  in continuarea articolului 3 dintre motivele pentru care ar trebui sa lasam deoparte acest prost obicei.

Autor: Andreea Istrate

1.      Mirosul de tigara strica aerul din camere

Desi cu totii suntem constienti de faptul ca mirosul de tigara strica aerul din camere, nu luam masuri sa schimbam prostul nostru obicei. De asemenea, hainele sunt principalele lucruri care sunt afectate, insa nici elementele de decor sau de mobilier pot fi afectate de mirosul de tigara.

O buna aerisire a incaperilor poate reduce intr-o oarecare masura acest efect, insa nu va asteptati la minuni. Cu cat fumati mai mult, cu atat situatia va fi mai neplacuta.

2.      Fumul de tigara ii afecteaza pe toti membrii familiei

Fumul de tigara nu ii afecteaza doar pe fumatori. Este bine cunoscut faptul ca si cei care se afla in preajma unor fumatori sunt supusi unor riscuri. Ce se intampla daca cei mici din casa dumneavoastra sunt mai sensibili si se imbolnavesc din cauza ca se afla langa dumneavoastra atunci cand fumati? Sau, in alta situatie, acestia sunt mult mai predispusi sa va imite daca va observa ca fumati constant.

Asadar, trebuie sa aveti foarte mare grija cand si cum va aprindeti tigara. Ideal este sa fumati pe balcon, daca nu va puteti abtine, si sa aruncati scrumul imediat dupa.

3.      Obiectele isi schimba culoarea si aspectul

Aspectul obiectelor din locuinta dumneavoastra nu va mai fi la fel daca fumati fara sa va asigurati ca aerisiti cum trebuie camerele. Spre exemplu, peretii isi vor pierde din culoare si vor deveni mai galbeni, iar perdelele vor arata precum cele ale bunicii, vechi de zeci de ani.

Ce puteti face ca sa inlaturati efectele negative ale tutunului din locuinta si din viata dumneavoastra?

Se stie ca plantele decorative elimina, intr-o oarecare masura, poluantii din aer, astfel incat puteti lua in calcul sa achizitionati cat mai multe astfel de lucruri. Totusi, trebuie sa ingrijiti foarte bine plantele, intrucat si ele sunt afecatate de fumul de tigara.

De asemenea, trebuie sa folositi detergenti speciali pentru a indeparta “efectele” nocive ale tutunului asupra hainelor sau asupra altor obiecte din casa dumneavoastra.

Nu in ultimul rand, dupa cum am mai spus, fumatul pe balcon si aruncarea scrumului de tigara imediat dupa ajuta foarte mult la pastrarea unui aer cat mai proaspat in locuinta dumneavoastra.

Cauti o locuinta? Gasesti oferta completa pe dezvoltatorimobiliar.ro.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro