Cum poti deveni o persoana plina de incredere - Woman2woman.ro


Cum poti deveni o persoana plina de incredere

By on aprilie 24, 2013

mancare de post

Share Button

incredereCateodata ne lipseste increderea in fortele proprii si ne simtim inferiori celorlalti desi este foarte probabil sa nu fie deloc asa. A fi mereu stapan pe situatie nu este o calitate cu care ne nastem, ci pe care o putem dobandi in timp. A te evalua la adevarata ta valoare este important, in mod special la locul de munca.

Autor: Claudia Ilies

Oamenii care nu au suficienta incredere in ei si in abilitatile proprii se devalorizeaza constant. Daca tu nu esti in stare sa te pui in valoare, nu te astepta ca ceilalti sa iti recunoasca tie calitatile. Iar daca iti lipseste increderea, nu vei putea avea initiative. Astfel de persoane nu se implica in proiecte pentru ca nu cred ca vor fi capabile sa le duca la bun sfarsit, ratand astfel o multitudine de oportunitati.  Pur si simplu, uneori li se pare mai confortabil sa isi construiasca o imagine care nu este, de fapt,  a lor. Vor avea intotdeauna dificultati in a gasi o modalitate pentru a lua decizii importante pentru propria viata.

Increderea in tine te face sa te simti sigur pe tine, poti fi independent si poti actiona liber, demonstrand ca esti o personalitate puternica si unica.

Cum putem dobandi incredere in fortele proprii?

Trebuie sa fii constient  ca fiecare are o identitate proprie. Fiecare persoana are anumite preferinte sau pasiuni, propriile gusturi si o anumita sensibilitate. Ne vom analiza pentru a identifica care sunt punctele forte, capacitatea de organizare sau de ascultare, talentele sau experienta intr-un anumit domeniu. Realizeaza o lista cu toate aceste calitati care te fac sa te simti ca esti cel mai bun in ceea ce faci. Uita de cuvintele care ti-au ramas intiparite in minte din copilarie sau adolescenta si care te fac sa te simti inferior.

Trebuie sa iti permiti sa ai propriile ganduri si pareri, dar si incredere in acestea si in tine. Nu te lasa influentat de parerile altora, daca tu crezi altceva. Incearca sa iti impui punctul de vedere, mai intai in cadrul familiei, deoarece acolo te simti mai confortabil, apoi incearca sa te impui in fata prietenilor. Mai tarziu, vei realiza ca esti capabil sa iti expui propriile opinii la locul de munca.

Incearca sa fii autentic si nu denatura realitatea, doar pentru a fi pe placul celorlalti. Nu incerca sa copiezi stilul sau look-ul unei prietene si indrazneste sa ii spui iubitului ca nu iti face placere sa vizionezi filme de groaza sau cu batai.

Incearca sa iti fixezi mereu cate un obiectiv, oricat de putin important ar fi. Propune-ti planuri realizabile pe care le poti duce la indeplinire prin forte proprii. Nu iti dori ceva imposibil pentru ca, mai apoi sa te poti consola ca nu ai fost in stare. Fii obiectiva in realizarea actiunilor si invata din nereusite, fiind capabila sa accepti ca trebuie sa schimbi anumite aspecte.

Daca vei avea parte de un esec, incearca sa iti recunosti greselile pe care nu trebuie sa le mai repeti la urmatoarea ocazie.

Invata sa gandesti pozitiv

Inainte de a initia un proiect, invata sa iti repeti in minte fraze pozitive precum: sunt capabila, am abilitati pentru acest job, sunt cea mai buna… Pentru ca aceste ganduri sa actioneze asa cum iti doresti, trebuie mai intai sa crezi ca planul tau este realizabil.

Confrunta-te cu diferite situatii

Nu fugi de tot ce este nou, chiar daca nu este confortabil la inceput. O situatie noua te poate ajuta sa capeti si mai multa experienta si sa devii astfel si mai priceputa sau mai inteleapta. Nu pleca privirea daca o alta persoana te priveste, raspunde-i si nu te feri de tot ce iti este strain. Chiar daca te temi de experiente neplacute, acestea se pot dovedi a fi lectii de viata interesante si utile.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *