Solutii naturale de curatare a casei - Woman2woman.ro


Solutii naturale de curatare a casei

By on ianuarie 28, 2013

mancare de post

Share Button

Tuturor ne place sa avem o casa curata. Prin urmare, pentru a obtine acest lucru, este necesara curatenia zilnica a apartamentului sau a casei in care locuim. De aceea, trebuie sa stergem praful si sa ne asiguram ca toate colturile sunt lipsite de murdarie. Cu toate acestea, produsele de curatare pe care le gasim pe piata sunt pline de chimicale si substanțe nocive pentru noi si mediul inconjurator. Ca sa nu mai vorbim de cat de costisitoare pot fi. Deci, ce sa facem pentru a ne asigura ca produsele pe care le folosim sunt naturale si sigure?

Autor: Florentina Florea

Dupa cum veti putea vedea, exista alternative avantajoase pentru pastrarea casei curate si fara a folosi produse chimice. Mai jos aveti niste optiuni naturale, la care puteti apela in condiții de siguranta pentru familia voastra si a animalului de companie (daca aveti). De asemenea, economisiti bani si protejati mediul inconjurator.

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

-fructele, cum ar fi lamaile si portocalele sunt excelente dezinfectante;

-otetul alb este minunat pentru suprafetele de curatat;

-bicarbonatul de sodiu este fantastic pentru a dezodoriza;

Iar o combinatie a tuturor acestor ingrediente poate fi cel mai bun aliat al vostru pentru curatarea casei.

Solutie multifunctionala: amestecati ½ litru de apa cu ½ ceasca de otet alb si ¼ bicarbonat de sodiu. Pastrati solutia intr-un recipient (de preferat pulverizator) si utilizati-o pentru a curata baile, suprafetele din bucatarie si chiar pentru sticla si oglinzi.

Solutie pentru covoare: amestecati o ceasca de apa cu o ceasca de otet. Puneti substanta intr-o sticla cu pulverizator si apoi aplicati direct pe pata de pe covor. Frecati cu un burete sau o perie si clatiti zona afectata cu o carpa umeda.

Solutie pentru lemn: amestecati o lingurita de ulei vegetal si ½ lingurita de otet. Folosind o carpa curata si cateva picaturi din aceasta solutie veti putea reda stralucirea suprafetelor din lemn, cu o foarte mare usurinta. Rezultatele sunt excelente.

Solutie pentru mucegai: Utilizati in zonele afectate suc ​​de portocale sau de lamaie, direct pe pete si frecati cu un burete. Asigurati-va ca locurile sunt clatite cu apa foarte calda.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *