O floare in ghiveci: orhideea - Woman2woman.ro

O floare in ghiveci: orhideea

By on January 28, 2013
Share Button

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingDaca va doriti sa faceti un cadou sau o bucurie unei domnisoare sau doamne, nu trebuie sa asteptati un prilej anume. O floare este binevenita oricand. Desi piata ne ofera o varietate de flori din care putem alege nestingheriti, adeseori aceasta ne poate pune in mare dificultate, in loc sa ne ajute.

V-ati gandit la flori, dar mai aveti si alte lucruri de lamurit. Nu stiti de care. De sezon sau nu neaparat? La buchet sau in ghiveci? Unul sau mai multe fire? O culoare la intamplare sau un amestec? 

Autor: Florentina Florea

Diversitatea naturii se intalneste si in cazul florilor, mai exact al orhideelor. Orhideele, cu precadere cele exotice, se bucura de o popularitate imensa in lumea de astazi.

Ma incumet sa spun ca nici nu este de mirare. Nu trebuie sa ai studii in domeniu, pentru a putea admira o floare asa cum este orhideea. Paleta de culori este incantatoare, iar florile – de o frumusete care te captiveaza.

Orhideele sunt un simbol al puritatii, perfectiunii si feminitatii. Ele au fost cultivate din cele mai vechi timpuri in China, iar in secolele XVIII-XIX a inceput “mania” orhideelor si in Europa de Vest. Totodata, orhideele au inspirat si numeroase mituri.

Toate orhideele apartin familiei orhidaceelor. Aceste plante perene s-au adaptat aproape la toate tipurile de sol, ceea ce a dus la o mare diversitate de soiuri si culori.

Orhideele sunt cea mai mare familie de flori din lume. Asadar, la nivel planetar exista intre 25.000 si 30.000 de specii de orhidee si cu siguranta multe altele care nu au fost inca descoperite. In plus, exista aproximativ 100.000 de hibrizi de orhidee cunoscuti, care au fost cultivati de oameni.

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

In paralel cu dezvoltarea si extinderea comertului cu orhidee, au aparut si problemele. Astfel, traficul si exporturile ilegale de orhidee salbatice aproape au dus la disparitia unor soiuri de orhidee.

Aceste plante au devenit o pasiune pentru multi entuziasti care au format chiar si cluburi ce se ocupa de cresterea plantelor, protectia lor si organizarea de intalniri si expozitii. Astfel de cluburi se gasesc in majoritatea tarilor, inclusiv in Romania. In ciuda acestei popularitati generale, orhideele autohtone (din Europa, dar nu numai) sunt in pericol de disparitie.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro