Creionul dermatograf si tusul de ochi - Woman2woman.ro


Creionul dermatograf si tusul de ochi

By on ianuarie 8, 2013

mancare de post

Share Button

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Ca sa obtineti acea privire seducatoare a divelor anilor ’60, cand accentul era pus pe ochii bine conturati cu negru, intr-un stil pe care obisnuim sa-l numim “coada de randunica”, aveti nevoie de un tus lichid de ochi sau de un creion dermatograf si de putina indemanare.

Creionul dermatograf si tusul de ochi pot face minuni dintr-o privire si sunt resursele perfecte pentru a-i conferi un aer “glamour” machiajului. Stapanirea lor este mai usoara decat va imaginati. Cheia consta in folosirea tehnicii si a produselor adecvate pentru fiecare in parte.

Autor: Florentina Florea

Zona ochilor este poate cea mai importanta zona a fetei in machiaj. Despre ochi nu putem spune ca au de obicei foarte mari defecte, ci mici imperfectiuni care se pot corecta de cele mai multe ori cu ajutorul fardului de pleoape si a culorilor. Creionul dermatograf si tusul de ochi sunt lucruri esentiale in machiajul corector al acestei zone. Cu ele, va puteti “redesena” forma ochilor asa cum doriti.

Desi multe dintre femei se feresc sa opteze pentru tusul lichid pentru ochi, fiind putin mai pretentios la aplicare, cele care au curajul sa-l incerce, au numai de castigat. Si asta pentru ca ochii „coada de randunica“ nu vor trece niciodata neobservati.

Feriti-va de efectul „ochi de raton”. Atunci când conturul nu iese bine sau nu sta la locul lui, multe femei se trezesc cu cercuri negre in jurul ochilor, lucru care nu avantajeaza pe nimeni. Trebuie sa evitati aceste ghinioane și sa va bucurati de avantajele pe care vi le pot oferi produsele cosmetice.

Pentru ca liniile trasate cu tusul sa iasa perfect si sa obtineti efectul de „coada de randunica“, trebuie sa tineti cont de cateva reguli de baza. Acest lucru este posibil, daca urmati cativa pasi simpli, pentru a evita aceste greseli.

  • Inainte de a incepe sa trasati liniile cu tus trebuie sa va curatati fata cu un demachiant si sa aplicati baza de fond de ten.
  • Aplicati intotdeauna pudra translucida inainte de a folosi dermatograful. Va va ajuta sa preveniti intinderea lui.
  • In cazul tusului lichid, liniile sunt putin mai greu de trasat, mai ales daca sunteti incepatoare. Asa ca, este recomandat sa aveti la indemana niste servetele demachiante sau niste betisoare cu capat de bumbac sa reparati greselile imediat, inainte ca tusul sa se fixeze pe pleoape.

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

  • Intotdeauna incepeti cu linii subtiri. Daca doriti sa subliniati sau sa ingrosati liniile, recurgeti la o a doua trasare.
  • Pentru ca linia trasata sa nu iasa miscata, intindeti pielea de la coada ochiului.
  • Tusul lichid se aplica doar pe pleoapa superioara, cea inferioara putand fi conturata cu un creion dermatograf.
  • Pentru un look de efect, respectati linia naturala a ochiului si nu aplicati foarte mult tus, astfel incat ochiul sa para prea incarcat.
  • Aveti grija la proportii. Conturul pleoapelor inferioare trebuie sa fie mult mai subtire decat cel al pleoapelor superioare.
  • Daca utilizati farduri, aplicati-le inainte de creionul dermatograf si lasati rimelul pentru final.
  • Creioanele sunt mult mai predispuse sa curga, deci, daca va place finisajul pe care vi-l ofera, mai bine alegeti niste formule mai putin cremoase. Trasati linia cu fard si pensula umezita pentru a obtine acelasi efect natural, cu un risc mai mic.
  • Estomparea este solutia. Daca utilizati creioane, intindeti si subtiati intotdeauna liniile cu o pensula.
Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *