Magia orhideelor - Woman2woman.ro

Magia orhideelor

By on November 12, 2012
Share Button

Orhideele pot fi oricand un dar pretios, caci sunt flori foarte elegante si usor de intretinut. Se vor adapta in orice atmosfera si doar privindu-le, ne vom aminti de cel care ni le-a oferit.

Autor: Claudia Ilies

Exista foarte multe specii de orhidee, dar doua dintre ele sunt mai apreciate si se situeaza in topul vanzarilor:

Phalaenopsis sau orhideea molie – se remarca prin corolele care te fac sa te gandesti la fluturi uriasi. Provenita din America Centrala, aceasta a fost intotdeauna preferata bogatilor europeni, care au trait o adevarata „febra a orhideelor” in secolul al XIX-lea. Acest tip de orhidee prefera zonele cu multa lumina.

Orhideea vanilie – stiati ca betisoarele de vanilie atat de apreciate pentru fabricarea unor prajituri savuroase, sunt de fapt pastai produse de o anumita specie de orhidee? Numele ei este Vanilla Planifonia si este originara din Mexic.

Va spuneam ca aceste superbe flori sunt foarte usor de intretinut. Pentru ca florile sa ne incante privirea o perioada indelungata trebuie sa le gasim un loc luminos, dar care sa nu fie direct in bataia soarelui. Lumina soarelui le poate provoca arsuri dizgratioase, asa ca se recomanda sa fie asezate la o fereastra orientata spre est sau vest si protejate cu ajutorul unei perdele din tesatura fina.

In comparatie cu alte flori, orhideea se hraneste cu foarte putina apa. Pentru un ghiveci de marime medie, este suficient sa o udam o singura data pe saptamana in timpul iernii si de doua ori vara. Pentru ca nu sunt respectate aceste reguli si avem tendinta de a-i oferi prea multa apa, orhideea se poate ineca si astfel o vom pierde.

Pentru a o uda, trebuie sa varsam apa in ghiveci si sa o lasam sa se scurga. Pentru colectarea excesului de apa se recomanda sa asezam pe fundul ghiveciului un strat de pietris sau pietricele de argila de 2-3 cm grosime. Pentru ca orhideea nu suporta sa stea in apa!

Intrucat orhideele provin din zone cu umiditate crescuta, este recomandat sa ii ingrijim frunzele prin pulverizarea unei substante special conceputa pentru orhidee, disponibila la raioanele sau magazinele de specialitate.

In mediul lor natural, orhideele se improspateaza datorita diferentelor de temperatura care exista intre zi si noapte. Deci, trebuie sa gasim un loc in care temperatura este mai scazuta pe timpul noptii, ca de exemplu in fata unei ferestre. Acest aspect este deosebit de important intrucat tocmai aceasta diferenta de temperatura ajuta orhideea sa infloreasca.

Orhideea prefera spatiile aerisite, dar atentie la tija extrem de fragila si sa nu o lasati in curent in timpul iernii!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro